Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Borsos Miklós Naplementét néző pár

Borsos Miklós: Naplementét néző pár
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Borsos Miklós még a gimnáziumi évek alatt kezdett el autodidakta módon művészettel foglalkozni. Miután nem vették fel a Képzőművészeti Főiskolára Firenzébe utazott, ahol behatóan tanulmányozhatta a reneszánsz művészetet. Hazatérése után rövid ideig a Magyar Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt Glatz Oszkár osztályában, ám tanulmányait hamarosan félbeszakította és jóbarátjával, Pohárnok Zoltánnal vándorútra ment a francia Riviérára.
Pályáját festőművészként kezdte, ám rövid időn belül a szobrászat mellett kötelezte el magát, az 1930-as évek közepétől márványszobraival, rézdomborításaival, érmeivel egy új, önálló plasztikai világot teremtett.
Borsos Miklóst a művészettörténet főként szobrászként jegyzi, ám az alkotó rézkarcokat is készített, diófapáccal, tussal is dolgozott.
Tussal készült a ’Naplementébe néző pár’ is, amelyen két fiatal egy sziklán ülve gyönyörködik a víz horizontja felett lenyugvó nap látványában. Borsos finom és sűrű vonalakkal húzott grafikájával bizonyítja, hogy nem csak az anyag megmunkálásásának, hanem a tussal való rajzolásnak is mestere.
 

Részletek

Művész Borsos Miklós (1906 - 1990)
Cím Naplementét néző pár
Technika tus, japánpapír
Elkészítés éve 1974
Jelezve j.j.l: BM 1974
Állapota
Szélesség 88 cm
Magasság 61 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem