Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Reich Károly Nő és férfi

Reich Károly: Nő és férfi
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Nagy népszerűségre tett szert pályája során Reich Károly, a magyar grafika elismert alkotója. Hajlékony és könnyed vonalvezetésű rajzai csak úgy sugároznak az életörömtől. A görög kultúra rajongójaként képeit az emberek iránti szeretet és az ebből fakadó humanizmus hatja át. A Nő és férfi a grafikus életműbe leginkább tanulmányrajzként, vázlatként illeszthető munka is ilyen.
Tusrajzán fiatal lány mezítelen, karcsú torzóját látjuk, keze, lába hiányzik. Oldalra billentett feje mellett egy szakállas férfi feje bontakozik ki a fehér lapon. Az aphrodité szépségű hölgy teste finom, lendületes, fekete vonalakkal megrajzolt, ahogyan „párjáé” is. Habár befejezetlennek tűnik, mégis teljes értékű rajz.
Reich Károly idillikus rajzának fő ihletforrása minden bizonnyal a görög mitológia alakjai lehettek. A Nő és férfi szereplőinek esszenciáját csupán néhány vékony vonal adja ki, de a figurák még így is felidézik Aphroditét, a szerelem és szépség istennőjét és Zeuszt, az olümposzi legfőbb istent, az ég és a villám urát.
Az alkotó műve megkomponáláshoz kevés eszközt: papírt és tust használt. Kompozíciója kiegyensúlyozott, a figurák körvonalai egyetlen vonallal, biztos kézzel megrajzoltak, azzal a vonalvezetéssel, amely Reich Károly sajátos, összetéveszthetetlen stílusjegye.
Hitvallását a rajzról a következőképpen fogalmazza meg: „A rajz nem akkor keletkezik, amikor a papíron már valami látszik. Olvasással, megértéssel és megérzéssel - nagy szóval élve: belső látással”.
 

Részletek

Művész Reich Károly (1922 - 1988)
Cím Nő és férfi
Technika tus, papír
Elkészítés éve 1970es évek
Jelezve nincs
Állapota kiváló
Szélesség 31 cm
Magasság 43 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem