Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Kmetty János Női akt

Kmetty János: Női akt
120000
HUF
Vásárlás
Tegyen ajánlatot
Kérdés | Időpont

Leírás

Kmetty Jánosnak, a magyar kubizmus kiemelkedő egyéniségének festményei mellett grafikái is jelentékenyek. Feketén-fehéren készült rézkarcai között találhatunk portrét, önarcképet, és aktot is. A művész Akt címet viselő alkotása olyan tanulmányrajznak is tekinthető, amely a Kmetty művészetére oly jellemző, kubisztikusan tagolt formáktól eltérően inkább realista stílusban készült.
A képen egy farönkön ülő, robosztus testalkatú női aktot látunk. A figura háttal ülve, fejét enyhén jobbra billentve tekint hátra. Egyik kezét a rönkön fekvő drapériára teszi, másikat ölében pihenteti. Anatómiailag tökéletesen ábrázolt, izmoktól dagadó alakja Michelangelo férfi aktjainak ideálját tükrözi.
Kmetty Akt-ja és annak mívessége a régi korok mestereinek stílusára emlékeztet, a kompozíció egyszerűsége és szerkezete a századelő modernségét tükrözi. Az erőtől duzzadó test kontúrjai vastagon rajzoltak, a levegős háttér természeti elemei finoman karcoltak. Az akt plasztikusan megjelenített formái szoborszerűvé teszik az alakot.
Kmetty János művét hagyományos rézkarc technikával készítette, rajzi tudása túlmutat a tanulmányon, önálló képnek tekinthető.
Az Akt nehezen illeszthető be Kmetty festészeti életművébe, hiszen témája és ábrázolásmódja eltér az alkotó művészetére oly jellemző stílusjegyektől. De éppen ez az eltérés adja meg a grafika egyediségét, amelyen mesteri módon szemlélteti az emberi test klasszikus szépségét.
 

Limitált, sorszámozott alkotás
Keretezve

Részletek

Művész Kmetty János (1889 - 1975)
Cím Női akt
Technika rézkarc, papír
Elkészítés éve 1920
Jelezve j.l. Kmetty 1920
Állapota
Limitáció 23/75

Méretek

Szélesség 24 cm
Magasság 24 cm
Mélység cm
Súly kg

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem