Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Kass János Női potré

Kass János: Női potré
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Nemcsak szobrászként, grafikusként, hanem festőként is népszerűségnek örvendett Kass János. 1946-ban keramikus mesterlevelet kapott, majd az Iparművészeti Főiskolán tanult. Útja innen a Képzőművészeti Főiskolára vezetett, ahol Hincz Gyula, Konecsni György és Kádár György voltak a mesterei. Már főiskolásként különböző művészeti ágakba „kóstolhatott” bele. A grafikai szinte minden ágában és műfajában alkothatott, repertoárját mégis leginkább bélyegtervei, illusztrációi teszik ki. Postabélyegeket tervezett, számos gyermek-és ifjúsági könyvhöz készített finomvonalú rajzokat.
Előszeretettel készített akvarelleket, alkalomadtán olajhoz is nyúlt, mint a ’Női portré’ esetében. Kass János munkáján vékony nyakú, keskeny arcú hölgyet látunk. Haja az Isten által kiválasztott személyek kiemelésére szolgáló glóriaként keretezi lágy vonásait. A portré mégis leginkább a középkori keresztény ikonok statikus beállítására emlékeztet. Akár szentként is tekinthetünk a modellre, akinek távolba néző szeméből mély nyugalom árad. A kompozíció geometrikus hatást kelt, a kép síkját metsző vonalak és a sötét háttérből kiemelkedő fekete-fehér, foltszerű arc kontrasztja miatt.
Kass ritkán nyúlt olajfestékhez, így a Női portré különleges kivétel életművében.

Részletek

Művész Kass János (1927 - 2010)
Cím Női potré
Technika olaj, farost
Elkészítés éve 1970 es évek
Jelezve j.j.l: Kass
Állapota
Szélesség 22 cm
Magasság 14 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem