Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Gerzson Pál Nyári fények

Gerzson Pál: Nyári fények
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Gerzson Pál sokoldalú alkotó volt, hiszen a festészet mellett murális munkákkal (gobleinnel) és grafikával is foglalkozott. Alkotói pályája az 1950-es években bontakozott ki, tájélményből kiinduló festményei fokozatosan szakítottak a valóság természethű megörökítésével. Mértani törvényekre épülő síkhatású kompozíciói leginkább az európai festészet szín- és fényproblémáinak újbóli átélésére és azok korszerű megoldására tett színvonalas kísérletek. Gerzson Pál műveit az 1960-as évektől már egyfajta kubisztikus képépítés jellemezte, majd 1969-től festészete döntő mértékben megújult, miután a nyarakat innetől kezdve a festő szépségű Szigligeten töltötte. Az 1970-es évek közepétől aztán Gerzson konkrét tájélményeit és a művészetében mindvégig meghatározó szín- és fényproblémákat síkkompozíciókká absztrahálja, ennek az időszakának a terméke a „Nyári fények” is.
Geometrikus testekből: téglalapokból ,körökből és félcikkelyekből álló alkotása jól mutatják kubisztikus képépítését, ugyanakkor a kompozíció középpontjában látható elmosódott rózsaszín, lila és kék színfoltok Szigligeti alkotóperiódusának lenyomatai, amikor Gerzson sok időt töltött a Balaton partján és figyelte, tanulmányozta a vizet.
Színvonalas művét tűnékeny természetábrázolásként is értelmezhetjük, Olyan tájképként , amely egyszerre könnyed és expresszív.


 

Részletek

Művész Gerzson Pál (1931 - 2008)
Cím Nyári fények
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 1970-es évek
Jelezve j.j.l: Gerzson
Állapota Kiváló
Szélesség 40 cm
Magasság 35 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem