Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Veress Zoltán Ölelkező puttók

Veress Zoltán: Ölelkező puttók
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

A festőként és restaurátorként is alkotó Veress Zoltán tanulmányait a müncheni Képzőművészeti Akadémián végezte 1890-95 között, ahol Liezen-Mayer és Hackl voltak a mesterei. 1902-ben kollektív kiállításon szerepelt Kolozsvárott, restaurátorként a pécsi székesegyház, a budavári koronázó templom és a győri székesegyház freskóit restaurálta.
A mester alkotásai között jobbára többalakos, vallási témájú festményeket találhatunk, mint amilyen a Didergő puttók is.
Kompozíciójának középpontjában a hófödte földre terített vörös drapérián „didereg" a két szárnyas gyermekalak. A romantikus jelenetben ábrázolt, a világ egyik leghíresebb, Raffaello: Sixtusi Madonnájának angyalaihoz hasonlító bájos arcú fiúcskák megszeppenten néznek ránk. Egymásba fonódó párnás karjukkal, tömzsi lábacskájukkal esetlennek tűnnek, kiszolgáltatott helyzetükben egymáshoz bújnak. Vastag, ugyanakkor mégis lágy vonalak kontúrozzák egy tömböt alkotó alakjukat, amely így egy háromszögű kompozícióba foglalt. A figurák arányos testének anyagszerű megfestése jól mutatja hogy készítőjük, Veress Zoltán - akinek képei olyan nagy aukciósházaknál szerepeltek, mint a Christie's vagy a Bonhams - milyen jól bánt az ecsettel.
 

Részletek

Művész Veress Zoltán (1868 - 1935)
Cím Ölelkező puttók
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 1919
Jelezve j.j.l: Veress Zoltán 1919
Állapota Kiváló, eredeti kerettel
Proveniencia Német magángyűjteményből
Szélesség 93 cm
Magasság 37 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem