Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Orosz István Önarckép M. C. Escherrel

Orosz István: Önarckép M. C. Escherrel
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Az „Önarckép M.C. Escherrel” című rézkarcán a 20. század derekén élt jól ismert holland alkotó, Maurits Cornelis Escher társaságában látjuk Orosz Istvánt. Escher, akit leginkább fametszeteiről és kőnyomatairól ismerünk, általában olyan építményeket vagy geometriai formákkal kísérletezett és rajzolt, amelyekkel a végtelent vizsgálta.

Orosz minden bizonnyal nem véletlenül áll Escher háta mögött a képen, hiszen ő maga is szívesen kísérletezik a téri illúziókeltés megjelenítésére kifejlesztett perspektivikus ábrázolás túlzásaival, valamint az anamorfózis technikájának megújításával, melynek során úgy torzít el képeket, hogy csak bizonyos nézőpontokból, illetve tükröződő felületek közbeiktatása révén kapjon értelmet a kép.
Az „Önarckép M.C. Escherrel” is hasonló elgondolás alapján született. Mintha egy üvegömbben látnánk a két briliáns alkotót, akinek alakjaik megnyúltak a téri illúziókeltésből kifolyólag.
Orosz István a trompe l”oeil (szemet becsapó festészet) és az anamorfózis (torzított képek) műfajának bravúros mestere. Az alkotó játékos ábrázolásmódját a kövekezőképpen írja le: „Fogadjuk kétkedve a látszólag nyilvánvaló állításokat, és higgyünk benne, hogy a világnak van egy másik, egy rejtett olvasata is, amelyet ugyan körülményesebb meglelnünk, de olykor már a keresés is izgalmakkal biztat.”

Részletek

Művész Orosz István (1951 - )
Cím Önarckép M. C. Escherrel
Technika rézkarc, papír
Elkészítés éve 2021
Jelezve j.l Orosz Istvan
Állapota
Limitáció EA IV/X
Szélesség 25 cm
Magasság cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem