Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Reich Károly Orpheusz és Euridiké

Reich Károly: Orpheusz és Euridiké
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Nagy népszerűségre tett szert alkotói pályája során, Reich Károly, a magyar grafika elismert mestere, akinek hajlékony és könnyed, páratlan technikai tudással és mesteri könnyedséggel készített vonalvezetésű rajzai csak úgy sugároznak az életörömtől. A görög kultúra rajongójaként grafikáit az emberek iránti szeretet és az ebből fakadó humanizmus hatja át, erről tanúskodik „Orfeusz és Euridiké” című munkája is.
Reich Károly idillikus rajzának fő ihletforrása, ahogyan a cím is mutatja a görög mitológia két alakjai Orfeusz és Euridiké volt. A történet szerint a trák származású legendás dalnok Orfeusz képes volt szeretett Eurüdikéjét visszahozni az alvilágból, amikor elvesztette őt. Zenéjével meglágyította az alvilág urának Hadésznak és lányának Perszephonénak, a termékenység istennőjének a szívét, így azok visszaengedték őket a földi világba. Reich Károly grafikáján a két szerelmest újra együtt látjuk, egymás karjaiban, Orfeuszlatjával újra elkápráztathatja az ő Euridikéjét.
Reich Károly alkotása megkomponáláshoz kevés eszközt, csupán ceruzát és papírt használt. Kompozíciója kiegyensúlyozott, a figurák körvonalai egyetlen vonallal, biztos kézzel megrajzoltak, azzal a vonalvezetéssel, amely Reich Károly sajátos, összetéveszthetetlen stílusjegye.
Hitvallását a rajzról a következőképpen fogalmazza meg: „A rajz nem akkor keletkezik, amikor a papíron már valami látszik. Olvasással, megértéssel és megérzéssel- nagy szóval élve: belső látással”.
 

Részletek

Művész Reich Károly (1922 - 1988)
Cím Orpheusz és Euridiké
Technika zsírkréta, papír
Elkészítés éve 1975
Jelezve j.j.l: Reich K 975
Állapota Kiváló
Proveniencia Magyar magángyűjtemény
Szélesség 25 cm
Magasság 35 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem