Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Orosz István Orraink (Navigare...)

Orosz István: Orraink (Navigare...)
242000
HUF
VÁSÁRLÁS
Tegyen ajánlatot
Kérdés

Leírás

Sokarcú és sok műfajú alkotó Orosz István, aki az anamorfózis (átváltozás), a trompe l”oeil (szemfényvesztés) mestere. Munkásságának legnagyobb részét képező rézkarcai leginkább a 19. századi metszetek klasszikus stílusában készültek, míves, vonalhálós stílusban. A látszólag régi mestereket idéző stílus azonban pusztán csak eszköz a kezében, kedvére játszik vele. Régi korok látványvilágát megjelenítő műveinek egyik központi motívuma a rinocérosz, az állat alakját ezúttal egy hajó fedélzetén látjuk kicsiny alakok társaságában.
Az „Orraink (Navigátor)” különlegességét az adja, hogy ezt rinocérosszal és az emberekkel teli fenséges naszádot egy könyvön keresztül látjuk, amelyet egy tengerparton heverő figura tart két kezében. Orosz képe jól mutatja, hogy az pusztán csak illúzió, mintha a bárka, utasaival valóban a fehér hullámokat verő végtelenbe nyúló tengeren siklana, de mégsem, a mester képét szemlélve a trompe l”oeil (szemfényvesztés) „áldozataivá” váltunk.
Orosz István rajzmappájában már több mint két évtizede sokasodnak azok a rajzok, amelyeket Sebastian Brant literátus német jogtudós 1497-ben Baselben kiadott szatirikus költeményéhez, A bolondok hajójához készít. A vaskos és szókimondó műben az emberi bűnöket száztizenegy hajóra rakott s saját képzeletbeli országuk felé irányított bolond jelképezi. Az első kiadást nem kisebb mester, mint Albrecht Dürer illusztrálta. Orosz István grafikai bravúrral nyúl a nagysikerű, egész Európára óriási hatást tevő könyvhöz. Az alkotó kicsiny rajzain pici térbe szorítva figurák sokasága kavarog, tolong, vagy éppen hajók szelik az óceán habjait.
Az Orraink (Navigátor) mindenesetre felidézheti a költeményhez készült rajzokat, legfőképpen a bárka képe miatt, amelyen ha bolondok ezúttal nem is, de Orosz István orrszarvúja mindeképpen megjelenik.
 

Részletek

Művész Orosz István (1951 - )
Cím Orraink (Navigare...)
Technika rézkarc, papír
Elkészítés éve 2021
Jelezve j.l Orosz Istvan
Állapota Kiváló
Limitáció 6 /100
Szélesség 32 cm
Magasság 46 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem