Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Beöthy Étienne Ritmus 4

Beöthy Étienne: Ritmus 4
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

A gyermekéveit Jászapátiban töltött Étienne Beöthy (Beöthy István) már ekkor kapcsolatba került a művészettel, sok időt töltött Vágó Pál festőművész helyi műtermében. Útja mégis a budapesti Műegyetemre vezetett, ahol apja kívánsága szerint építészmérnöknek tanult. Noha csupán fél évet „koptatta” az iskolapadot, az egyetemen belül eltöltött időszak mégis meghatározta munkásságát, az aranymetszés iránti szenvedélyét.
1919-től Rippl Rónai és Vedres Márk műhelyébe járt, majd a Képzőművészeti Főiskola szobrász szakán folytatta stúdiumait. Innen művészetről vallott felfogása miatt elbocsátották, így átkerült festő szakra. Korának legnagyobb művész egyénisége, Vaszary János oktatta, akitől számos jó tanácsot kapott.
Étienne Beöthy nemcsak festőművészként és szobrászként működött, folyóiratot szerkesztett, alapítója volt a párizsi Abstraction-Création (1931-1936) nevű nemzetközi művészcsoportnak. Teoretikus írásai is jelentősek (Aranysor, Az alkotás problémája)
A konstruktivizmus szellemében készült műveinek egyike a „Ritmus 4”. Gouache technikával készült képén körök, körcikkelyek látványos egybeolvadását látjuk. Az egymást elfedő, metsző mértani formák az aranymetszés szabályai szerint találkoznak. Az élénk és halványabb színű idomok szinte táncot lejtenek.
A „Ritmus 4” jól mutatja Beöthy konstruktivizmus iránti elköteleződését, formakészletének tökéletes használatát. (Takáts Fábián)

 

Részletek

Művész Beöthy Étienne (1897 - 1961)
Cím Ritmus 4
Technika gouache, ceruza, papír
Elkészítés éve 1938
Jelezve j.l.: Beöthy 38, pecsét a hátoldalon
Állapota kiváló
Proveniencia 1. Amerikai Magángyűjtemény 2. Reiss gyűjtemény Németország
Szélesség 25 cm
Magasság 33 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem