Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Mattioni Eszter Strandélet Riminiben

Mattioni Eszter: Strandélet Riminiben
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Mattioni Eszter, a Szolnoki Művésztelep egykori alkotója a magyar népviselet és népművészet motívumainak megfestése mellett a magyar táj látványának egyik legjelentősebb megörökítőjeként tett szert elismerésre. Képei leginkább korának neoklasszicizáló stílusát, vagyis a római iskola hatását tükrözik. Annak jellemző színvilágát megtartotta ugyan, ám selyempapírra készített tájképe, a Strandélet kompozíciójában eltérő többi művétől.

A filctollal megrajzolt képen egy strand sárgás-barnás-vöröses homokfövenyét aprócska napernyők tarkítják. A strandkellékeknél már csak a partot „ellepő” emberek kisebbek, akiket már-már madártávlatból látunk, ezért tűnnek pöttömnyi piros pontoknak. Ez a távolság teszi levegőssé, napsugártól vibrálóvá Mattioni Eszter képét, amelynek horizontvonalán a tündöklő tenger habjain csónakok ringatóznak, emberek fürdenek.
A Strandélet-en Mattioni Eszter stilizált rendbe fogja össze kicsiny figuráit, dekoratív foltritmussal komponálja meg zöldellő fáit, amelyek a partot szegélyezik. Alkotásának többi eleme is élénk színű, elmosódó folt, amelyekkel a nyári strand hangulatát ragadja meg impresszionista módon. A négyes osztású, finom fekete vonalakkal egymástól elválasztott képmezők színei egymásba folynak, akvarell hatását keltik.
Ez a vízfestmény érzetét keltő hatás azonban csalóka, hiszen Mattioni filctollat használt munkája elkészítéséhez. Színpompás, dekoratív koloritja, a Strandélet a plain-air frisseségét árasztja.
 

Részletek

Művész Mattioni Eszter (1902 - 1993)
Cím Strandélet Riminiben
Technika filctoll és guache, selyem, papír
Elkészítés éve 1970-es évek
Jelezve j.j.l: Mattioni E
Állapota Kiváló
Proveniencia Német magángyűjteményből
Szélesség 35 cm
Magasság 25 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem