Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Csergezán Pál Szarvasbőgés

Csergezán Pál: Szarvasbőgés
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

„Csergezán Pál igazi otthona az erdő, igazi barátai a fák, a madarak, a vaddisznók, a vadon élő állatok, a lovak. Egész élete az állatok szeretetének, a természet imádatának jegyében folyt” – olvashatjuk róla a nevét viselő alapítvány oldalán. A II. világháború végén besorozták, a fronton találta magát. Három év hadifogsága alatt felfedezte az orosz természetfestészetet.
1953-ban szerezte meg diplomáját a Képzőművészeti Főiskola grafika szakán, ahol Barcsay Jenő, Ék Sándor és Kádár György voltak mesterei. Stúdiumai befejeztével grafikusként, illusztrátorként dolgozott, fő témakörei a vadászat és a lovak voltak.
Majd „átnyergelt” a festészetre, kiváló állatfestővé vált. Ezt bizonyítja olajjal festett vászna, a „Szarvasbőgés” is. Csergezán nagyméretű kompozíciójának főszereplői: egy jól megtermett szarvasbika és őzek. A hím egyed bőgésével nászra hívja a körülötte legelésző nőstényeket.
A kiváló műgonddal, rendkívül élethűen megfestett kompozíciót látva szinte ott érezzük magunkat a természetben. A színek hűsége, az apró részletek gondos festése révén szinte halljuk a lombok susogását, érezzük a hegyek között gomolygó ködöt.
Az alkotót meghilette a természet szépsége. Egy olyan közeg, amelyben szívesen járt-kelt, alaposan megfigyelt, majd ecsetet ragadva hűen megörökített.

(Takáts Fábián)
   

Részletek

Művész Csergezán Pál (1924 - 1996)
Cím Szarvasbőgés
Technika olaj, farost
Elkészítés éve 1970-es évek
Jelezve j.b.l.: Csergezán
Állapota kiváló
Proveniencia Simmer Gyűjtemény, Kufstein, Austria
Szélesség 130 cm
Magasság 71 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem