Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Kass János Szent Kristóf

Kass János: Szent Kristóf
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Kass János sokoldalú alkotóként: szobrászként, grafikusként festőként is nagy népszerűségre tett szert. Már főiskolai tanulmányai idején különböző művészeti ágakat próbált ki, repertoárját főként bélyegtervek és illusztrációk képezik. Gazdag életművében a grafika szinte minden ágában és műfajában alkotott, az egyedi rajzoktól kezdve, a különböző sokszorosított grafikai eljárásokon keresztül a könyvillusztrációig, de előszeretettel készített akvarellfestményeket is.
Egyik ilyen akvarellel készített képén a jól ismert ókori keresztény vértanút, Szent Kristófot látjuk, aki hatalmas erejét az emberek megsegítésére használta fel. A történet szerint egy remete tanácsolta neki, hogy roppant erejét állítsa az emberek szolgálatába. Kristóf megfogadva a bölcs tanácsot és egy hatalmas folyón - amelyen a zarándokok mindig csak nagy félelemmel tudtak átkelni- nagy botjára támaszkodva vitte át az utasokat.
Az egyik ilyen átkelés mozzanatát örökíti meg Kass János is, amint a nagyerejű szent vállán egy fiatalembert cipel. A könnyed és elegáns „vonalvezetésű", vázlatszerű alkotása jól mutatja, hogy Kass milyen jól értett a festészet, ez esetben az akvarell technikájához is.
 

Részletek

Művész Kass János (1927 - 2010)
Cím Szent Kristóf
Technika tus, akvarell, papír
Elkészítés éve 1980-as évek
Jelezve j.j.l: Kass János
Állapota Kiváló
Szélesség 50 cm
Magasság 70 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem