Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Molnár C. Pál Szeptember végén

Molnár C. Pál: Szeptember végén
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Molnár C. Pál tizenegy éven át volt az 1910-ben alapított Est lapok illusztrátora. Az addig ismeretlen festő a 20-as évek közepén kérték fel, hogy önálló rovatként friss grafikai anyagot készítsen, olyat, ami „humoros és szerethető, ami helyettesíti a fotóriportokat és bemutatja az édes-bús Budapestet”. Így lett Molnár C. Pál a „boldog békeidők”, a fővárosi életérzés megörökítője. Az Est-rajzok után Molnár C. Pál neve szinte fogalommá vált, műveit külföldi lapok is közölték, elemezték rajzstílusát. Tónusgazdag, expresszív vonalvezetésű grafikáinak art deco stílusú alakjai megidézik a korszak polgárságának életét. A Séta a parkban című alkotásán jólöltözött pár ül egy park padján. A háttérben a sétány kanyarulata, és az azt övező fasor tűnik fel. Az általa rotációs technikának nevezett lavírozott tusrajz kevés, de biztos vonallal örökíti meg a polgári élet jellegzetes helyzetét. Nagy Endre újságíró mulatságosan stilizált rajzokként dicsérte Molnár C. Pál art deco-s alakjait.

Az alkotó sajátos figurái hűen tükrözik a 20-as 30-as évek korszakát. A művész fekete-fehér, lírikus grafikája az Est-sorozat egyik legszebb darabja, és egyben a két háború közötti időszak korrajza.
 

Részletek

Művész Molnár C. Pál (1894 - 1981)
Cím Szeptember végén
Technika tus, papír
Elkészítés éve 1926
Jelezve j.j.l: MCP
Állapota kiváló
Szélesség 22 cm
Magasság 27 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem