Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Somogyi József Szerelmes pár (Vigasztalás)

Somogyi József: Szerelmes pár (Vigasztalás)
magánygyűjtemény

Leírás

Somogyi József a második világháborút követ évtizedek képzőművészetének megkerülhetetlen alakja. Eredetileg jogászként végzett, ám mégis a művészet volt az, ami magával ragadta. Kezdetben Aba Novák Vilmos Szabadiskolájában tanult, majd a stúdiumait a Képzőművészeti Egyetemen folytatta olyan mesterek kezei alatt, mint Réti István, Kontuly Béla, vagy Kisfaludi Strobl Zsigmond. Ismertségre elsősorban szobrászként tett szert, konstruktív felfogású, de expresszív hangulatot sugárzó köztéri plasztikáival több városunk (Cegléd, Szigetvár, Budapest) „arculatát" is meghatározta. Sokoldalú alkotó, nevéhez bronzkisplasztikák, domborművek és érmek is fűződnek, ám nem feledkezhetünk meg grafikáiról sem.
Egyik ilyen ceruzával és zsírkrétával készült rajza a „Szerelmes pár", amelyen Somogyi egy drámai mozzanatot örökít meg. A megrendítő jelenet főszereplői két fiatal pár. Bal oldalt látjuk a „bajban lévő" fiatal lányt, amint fejét a térdepelő férfi kezei közé hajta, kezével térdeit szorosan átkulcsolja bizalma jeléül- eközben párja igyekszik vigasztalni őt.
Szobaihoz hasonlóan a „Szerelmes pár (vigasztalás) " is egy olyan belső dinamizmust és drámai erőt sugároz, amely Somogyi művészetére, szobrászatára jellemző. A vastagon húzott és lágy, könnyed vonalak egyvelege pedig jól mutatja, hogy Somogyi József milyen kiválóan is tudott rajzolni.
 

Részletek

Művész Somogyi József (1916 - 1993)
Cím Szerelmes pár (Vigasztalás)
Technika vegyes technika: ceruza, zsírkréta, papír
Elkészítés éve 1968
Jelezve SJ 1968
Állapota Kiváló
Szélesség 61 cm
Magasság 42 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem