Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Reich Károly Szerelmespár I.

Reich Károly: Szerelmespár I.
Privat eladás (Magyar magángyűjtemény)

Leírás

Egy réten ülő fiatal párt látunk. A karcsú lány szemét félig lesütve, jobb térdét felhúzva ül hódólójával szemben. Tekintetét a férfi vállára szegezi. Kontyban feltűzött hajából hosszú szárú koszorú csüng le. Könnyű, áttetsző nyári ruhát visel, ami látni engedi nőies formáit. Kedvese számára fon koszorút, aki vele szemben ül, görögös arcéle profilból látszik. Ruhátlan felsőteste atlétikusan izmos.
Reich Károly grafikusművész Szerelmespár I. című rajzának ihletője a görög mitológia alakjai voltak: a hajában koszorút viselő klasszikus szépségű lány a szerelem és a szépség Istennőjének, Aphroditének alakját idézi, azt a női ideált, amit az antik görög kultúra képviselt. A khitónra (ókori görög ruhadarabra) emlékeztető viselet és a meztelen férfitest is a görög idillt juttatja eszünkbe. A lány kedvesének szépsége a mitológiából ismert Apolló szépségével vetekszik. Göndör, fürtös haja, divatos, simára borotvált álla a korszak férfi ideálját, az eszményi szépséget testesíti meg. A jelenet meghitt, a természettel való harmónia, a szerelem eszményét sugározza.
A magyar rajz bravúros mesterének művét hajlékony, könnyed vonalvezetés jellemzi. Szerelmespár című művét egyfajta archaikus tisztaság, lírai derű hatja át. Reich Károly rajongott a görög kultúráért, alkotását az ember szeretete és az ebből fakadó humanizmus hatja át. A kompozíció kiegyensúlyozott, az alakok körvonalai egyetlen vonallal, biztos kézzel megrajzoltak. A művész sajátos stílusjegye ez a vonalvezetés, és a kevés eszközt használó (golyóstoll, papír) finoman letisztult rajz.
 

Részletek

Művész Reich Károly (1922 - 1988)
Cím Szerelmespár I.
Technika golyóstoll, papír
Elkészítés éve 1972
Jelezve j.l. Reich K. 972
Állapota kiváló
Proveniencia magyar magángyűjteményből
Szélesség 23 cm
Magasság 32 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem