Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Gyulai Líviusz Szőlőhegyen anno...

Gyulai Líviusz: Szőlőhegyen anno...
120000
HUF
VÁSÁRLÁS
Tegyen ajánlatot
Kérdés

Leírás

Gyulai Líviusz életét gyerekkorától áthatja az olvasás iránti vonzalma, ironizáló, avagy életvidám grafikáit leggyakrabban irodalmi művek inspirálják. Rajzai nemcsak az írott művek kiegészítései, hanem azokkal egyenértékű alkotásként értelmezhetőek. A művész hosszú pályafutása rendkívül sokszínű és változatos: tollrajzokat, linómetszeteket, rézkarcokat, litográfiákat, könyvillusztrációkat, animációs filmeket is készített.
Weöres Sándor Nárcisz és Psychéjének illusztrálásával bizonyította kiváló stílusérzékét, amellyel belehelyezkedik régi korok hangulatába. A rokokó stílusjegyeit viseli magán a Szőlőhegyen anno című litográfiája is.
A falusi életképen a fák árnyékában egy szalmakalapot viselő legény hever, pipázva játszik citeráján. Mögötte gyümölccsel megrakott kosár, a tőkéken fürtökben lóg a szőlő. A távolban szőlőtőkékkel tarkított domb kopár csúcsa látszik. Az idilli jelenet életörömet, harmóniát sugároz, tipikus zsánerkép.
Gyula Líviusz művei általában humort, pozitív világképet sugároznak, és alkotójuk azon képességét, hogy meglássa és megláttassa az élet szépségét. Ehhez egy klasszikus technikát alkalmaz mesteri biztonsággal. Munkáját a síknyomtatás elvén alapuló grafikai eljárással, a litográfia, vagyis kőnyomtatás technikájával készítette el.
A régi korok érzékletes felidézése nemcsak a fekete-fehér technikának, hanem Gyulai szemléletének is köszönhető. 
„Utazóféle vagyok. De sosem csak átutazó. Arra vágyom – s tudom, e kívánságom mind elérhetetlenebb –,hogy elidőzhessek egy-egy munkám világában, a képzelet számomra nagyon is valóságos színhelyén."-vallja magáról.
 

Részletek

Művész Gyulai Líviusz (1937 - 2021)
Cím Szőlőhegyen anno...
Technika litográfia
Elkészítés éve 2000
Jelezve e.a. XXV/X., Gyulai Líviusz 2000
Állapota
Limitáció XXV./X.
Szélesség 31 cm
Magasság 42 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem