Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Szabó Vladimir Szüreti mulatság

Szabó Vladimir: Szüreti mulatság
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

A Csók István, Rudnay Gyula, Vaszary János növendékeként végzett Szabó Vladimir életműve nagyobb részét grafikái (rézkarcai, ceruzarajzai), kisebb hányadát olajjal festett képei alkotják, de készített illusztrációkat is. Tematikus jellegű festészete az avantgárd irányzatoktól függetlenül bontakozott ki, művészetére hatottak Gulácsy és Csontváry is, akiknek egyedi látásmódja, képi világa az alkotó festészetén is mély nyomott hagyott.
Képei a posztimpresszionizmus színélményeiből táplálkoznak, ábrázolásmódjuk olykor szürrealista, máskor realista, amilyen a ’Szüreti mulatság’ is. Szabó Vladimir festményén vidám, falusi társaságot: lovasokat, szénásszekéren ülő figurákat, táncoló párokat látunk szüretre vonulni, a csoportosulás felhőtlen jókedvét nem zavarja semmi és senki. A mester festményein egyaránt ugyanazok a motívumkörök (lovasok, fiatal lányok, falusi látkép és messzi távolban megbúvó érintetlen természet) szerepelnek egyfajta ízes elbeszélőmód keretében. A Szüreti mulatság esetében sincs ez másképp, amelyen az ünneplő tömeg mögött a falu temploma és néhány házikója sejlik fel, a település mögötti kopasz dombon néhány fa áll.
Szabó Vladimir olajvásznának vöröses-barnás-sárgás színvilága leginkább Gulácsy koloritját, amíg a kompozíció Csontváry hatására emlékeztethetnek minket. Képi nyelvezetét pedig „Finom, aprólékos rajzosság, részletező előadásmód, élénk fantázia és meseszerűség, árnyalt lélektani érzék, valamint a humor és a groteszk megjelenítés iránti vonzalom jellemzi”.
  

Részletek

Művész Szabó Vladimir (1905 - 1991)
Cím Szüreti mulatság
Technika olaj, farost
Elkészítés éve 1968-1980
Jelezve j.középen: Szabó Vladimir 1968-1980
Állapota
Szélesség 100 cm
Magasság 80 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem