Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Almásy Aladár Szürreális álom

Almásy Aladár: Szürreális álom
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

A budapesti Képzőművészeti Főiskolán végzett Almássy Aladárnak nem kisebb alkotók voltak mesterei, mint Barcsay Jenő, Bernáth Aurél és Ék Sándor. Tőlük, és 1979-es párizsi tanulmányútjából sokat profitálhatott.
Főként akvarellel és olajjal dolgozik, de 1976 és 1984 között grafikákat (rézkarcokat) is készített. Az aquatinta és mezzotinta technikája, a bronzból való szobrászkodás sem idegen tőle, sokféle anyaggal munkálkodik. A 80-as évek második felében újra visszatalált a festészethez, képeit kromatikus-expresszív elemekkel, irodalmi-történelmi utalásokkal gazdagította.
Fessen bár akvarellel vagy olajjal, avagy használja a hagyományos, sokszorosító grafikák készítésére alkalmas rézkarc eljárását, alkotásaiban mindig van valami misztikus, bizarr, érdekes szürrealitás. Kompozíciói valóságos és képzeletbeli emberi és növényi formákkal telítettek, ahogyan a ’Szürreális álom’ című is.
Almásy Aladár olajvásznán egy különleges álomvilág bontakozik ki. Fenyőfára, csillagokra, meteoritra emlékeztető idomokból álló, nem evilági lény bukkan elő a különös éjszakai tájból. A természetes és természetellenes elemek összeillesztéséből jön létre az a misztikus, felfokozott pszichés-emocionális érzékenységéből táplálkozó világ, amely az alkotó legmélyebb tudatából született.
  

Részletek

Művész Almásy Aladár (1946 - )
Cím Szürreális álom
Technika akvarell, papir
Elkészítés éve 1990
Jelezve j.b.l: Almasy Aladár
Állapota
Szélesség 35 cm
Magasság 30 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem