Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Gábor Marianne: Tanti
Magángyűjtemény-Magyarország

Leírás

Gábor Marianne tanulmányait a Képzőművészeti Főiskolán végezte, Réti és Szőnyi István osztályában. A pályája során leginkább intenzív líraiságról árulkodó táji ábrázolásokat, karakteres és ironikus portrékat készítő alkotó az egyedüli nő művész, akinek két önarcképe is megtalálható a firenzei képtárban. Mindkettő 1956-ban készült, és 1976-ban ajándékozás útján kerültek be az Uffizi gyűjtemény portréképtárába. Ezek egyike, az ’Önarckép florentin kalapban’ azóta a művésznő legtöbbet említett festménye, Gábor Marianne maga is mérföldkőnek tekintette munkássága szempontjából a rangos gyűjteménybe való meghívást.
Munkássága stiláris szempontból a 20. század közepének magyarországi festészetéhez, a Gresham-körhöz kapcsolható. Nem véletlen, hogy mesterei közül Szőnyi István is tagja volt ennek a körnek, így feltehetően ő hatott rá a leginkább.
Festésmódja könnyed, vázlatszerű, néhány körvonallal, színfolttal emeli ki az ábrázolt téma jellegzetességét. ’Nevelőnő’ (Tánti) című képének olajjal, temperával megfestett alakjai is ebben a modorban készültek.
 

Részletek

Művész Gábor Marianne (1917 - 2014)
Cím Tanti
Technika olaj, tempera, vászon
Elkészítés éve 1960 körül
Jelezve balra lent
Állapota kiváló
Szélesség 70 cm
Magasság 100 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem