Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Orosz István Tarján Tamás diadalíve

Orosz István: Tarján Tamás diadalíve
180000
HUF
VÁSÁRLÁS
Tegyen ajánlatot
Kérdés

Leírás

Orosz István rézkarcai leginkább a 19. századi metszetek klasszikus stílusában készültek. A látszólag régi mestereket idéző stílus azonban csak eszköz a kezében, kedvére játszik vele. Sokrétű alkotóként grafikai lapjain rendszeresen ábrázol archaizáló építészeti elemeket: oszlopokat, kőfalakat, diadalíveket. Múltidéző időutazásainak gyakori célpontja a római antikvitás, amelynek építészeti romjait, jellegzetes tájelemeit, betűit használja fel in memoriam témájú képeihez. Ilyen jellegű rézkarca a Tarján Tamás diadalíve is.
Orosz képének középpontjában két alak áll, akik a római kori építészet egyik csodáját, egy diadalívet szemlélnek. A grandiózus méretű kapuív törzseit kompozit oszlopfők díszítik, tetejükön két-két férfi szobor áll, a homlokzat középen latin nyelvű feliratot olvashatunk. A fenséges építmény képe a mocsaras síkság víztükreinek felületén visszatükröződik.
A Tarján Tamás diadalíve Orosz István úgynevezett építészeti paradoxonjainak egyik legszebb darabja. Valódi rajzi bravúr, ahogyan szemünket becsapva megbolondítja, sarkaiból kifordítja szépséges építményét. A diadalív felső részét elfordította, ez alatt az ív alatt nem lehet átmenni. Tükörképén viszont az eredeti építmény látszik. A perspektíva és a méretek illuzórikusak, a látvány akár a képzelet játéka is lehet, a diadalív olyan kapuként magasodik, amelyen át a távolban semmi sincs.
Orosz István a grafikai technikák virtuózaként szinte mindent tud a rézkarcról, Tarján Tamás írónak „dedikált”diadalíve is ezt bizonyítja.

 

Részletek

Művész Orosz István (1951 - )
Cím Tarján Tamás diadalíve
Technika rézkarc, papír
Elkészítés éve
Jelezve j.l.
Állapota kiváló
Limitáció 1/35
Szélesség 23 cm
Magasság 33 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem