Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Breznay József Társaság

Breznay József: Társaság
Ár kérése
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Breznay József festészetére nagy hatással volt Szőnyi István, akinek 1938-39-ben tanársegédje volt. Még főiskolai évei alatt kétszer is megnyerte a Római ösztöndíjat, így lehetősége volt több időt tölteni az örök városban, behatóan ismerkedni a művészetekkel.
Művészete klasszikus, realista impresszionista, de alapvetően a nagybányai festészetben gyökerező festői hagyományokat követő. Gazdag érzelem világú, intellektuálisan letisztult, kifinomult munkái meghittséget, nyugalmat, és valami földön túli boldogságot is sugároznak.
Ahogyan Társaság című műve is. Olajképén egy asztal körül ülő társaságot látunk, akik vidáman „cseverésznek", az idilli nyugalmukat legfeljebb a melletük helyet foglaló úr zavarhatja meg.
1957-es párizsi útja után Breznay József művészetében fordulat következett be. Változatos technikákkal (akrillal, olajjal) kezdett dolgozni, képeinek színei szinte kivirultak, kivilágosodtak, ábrázolásmódja könnyedebb hangvételű lett. Amilyen dekoratív színgazdagságú képe a Társaság is, amely pont abban az éveben (1957-ben) keletkezett.
  

Részletek

Művész Breznay József (1916 - 2012)
Cím Társaság
Technika olaj,vászon
Elkészítés éve 1957
Jelezve j.j.l: Breznay 1957
Állapota Kiváló
Szélesség 90 cm
Magasság 70 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem