Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Márffy Ödön Térdeplő női akt

Márffy Ödön: Térdeplő női akt
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Előbb a párizsi Julian Akadémián, majd az École des Beaux-Arts- on folytatott művészeti tanulmányokat Márffy Ödön. A francia fővárosban kapcsolatba került a fauvizmussal és a kubizmussal, melyek erőteljesen hatottak művészetére. Első kiállításait (Salon d’Automne, Salon Carré) is Párizsban rendezte, majd hazatért Magyarországra, ahol kollektív tárlatokon mutatta be plein air törekvésekből kiinduló, lírai hangvételű alkotásait (fauves-os korszak).
A szertelen, fauves-os ecsetkezelést később a Cézanne hatását tükröző, szigorúbb kompozíciós rend váltotta fel, ahogyan azt az ’Térdeplő női akt’ mutatja. Márffy képének szereplője gondolataiba merülve réved maga elé. Erőteljes, de lágy idomait vastagon húzott, vázlatszerű ecsetvonalak jelzik. A meleg vörösben játszó jelenet intimitását a lazúros foltok és az elmosódó környezet adja.
Márffy Ödön művészete mindvégig megőrizte az ifjúkori, klasszikus szemléletű kompozíciós szerkesztést. A ’Térdeplő női akt’ című művén ezt oldja a rá olyannyira jellemző lágy, hullámzó vonalakból kirajzolódó forma.


   

Részletek

Művész Márffy Ödön (1878 - 1959)
Cím Térdeplő női akt
Technika akvarell, papír
Elkészítés éve
Jelezve j.b.l: Márffy
Állapota
Szélesség 41 cm
Magasság 28 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem