Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Duschanek, János Titokzatos villa

Duschanek, János: Titokzatos villa
Magángyűjtemény Hollandia

Leírás

Duschanek János alkotásai sajátos szimbolikájú, szürrealisztikus festmények, amelyeken különös látomások figurális jelenetei elevenednek meg. Egyedi képi világának reneszánsz ruhákba öltöztetett alakjai a németalföldi bizarr életképekhez hasonlóan sürögnek-forognak. Térben és időben egymáshoz nem illő jelenetekben tűnnek fel bohókás, groteszk figurái a művész Titokzatos villa című vásznán is.

Olajképének előterében a vásári forgatagok kavalkádját idéző jelenet áll. Egy ponyvával fedett szekér alatt vidám alakok hűsölnek: középkorú férfi ostromolja szíve hölgyét, az előttük ülő skót dudáját fújja. A szekértől távolabbra megbokrosodott lovat igyekeznek megfékezni gazdái, a drámai mozzanattól függetlenül egy fiatalasszony a főkötőjét köti. A kép bal alsó sarkában rózsaszín ruhás alak hintázik, mellette egy ládán háttal ülő nő feszít tükrét letéve. A nyüzsgő emberek mögött egy omladozó, ódon villa mediterrán homlokzata sötétedik. A háttér kéklő ege alatt a tenger azúrkék horizontja húzódik.

A Titokzatos villa különös képi világa Giorgio de Chirico, olasz szürrealista művész festészetét idézi fel, de Duschanek János gondosan megszerkesztett vászna eszünkbe juttatja az itáliai és németalföldi reneszánsz mesterek alkotásairól ismert képi megoldásokat is. Egy kompozícióba sűrítve látunk logikailag nem kapcsolódó elemeket, tárgyakat, ez adja a kép különös hangulatát. Duschanek művének színvilága (kék-szürke-rózsaszín), erős kontrasztjai, eltúlzott arányai fokozzák az irrealitást érzését.

Duschanek János egyedi színfoltja a hazai festészetnek. A titokzatos villa című képén megjelenő szürreális világot a hagyományos, olaj technikával, klasszikus módon festett meg.

Részletek

Művész Duschanek, János (1947 - )
Cím Titokzatos villa
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 1980 körül
Jelezve balra lent: Duschanek
Állapota Kiváló
Proveniencia Német Magángyűjteményből, szerepelt a Müncheni Hampel Aukciósház árverésén 2015 ben (1197 tétel)
Szélesség 80 cm
Magasság 50 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem