Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Marco Veronese Új Reneszánsz I.

Marco Veronese: Új Reneszánsz I.
értékesítve (magángyűjtemény USA)

Leírás

Marco Veronese műve Agnolo Bronzino firenzei, reneszánsz festőművész remekművének újragondolása, amely I. Cosimo de Medici, Toszkána nagyhercegének lányát, Bianca de Medicit ábrázolja. A kislány nyakában függő medalionon az ő képmása látható, és gyermeke iránti szoros kötelékről árulkodik. Művészettörténészek szerint a portré 1542-ben, Bia halála után készült. Éppen ezért számos hasonlóságot mutat Bronzino egy korábbi művével, a Lucrezia Panciatichi portréjával, amelynek beállítását és merev testtartását vette át. Gabrielle Langdon művészettörténész szerint Bronzino azért fehér szaténban és gyöngyben festette meg a gyermeket, akinek neve (Bianca= fehér) és egyben a gyermeki ártatlanságot jelenti, mert ez adja a fényt a képnek, „mint egy égi sugárzás”. A kislány bőre is földöntúli, halványfehér, kutatások szerint a művész halotti maszk után festette meg Bianca de Medicit. Marco Veronese egy nyilatkozatában (2016) arról vall, hogy a Reneszánszban minden újjászületett és ma is új reneszánszra lenne szükség. A Bronzino portré újraértelmezése: a halál feletti győzelem: a fekete keretben lévő portré egy örökéletű remekmű. Ugyanezt a portrét a sorozat többi darabján kék pillangók és koponyák keretezik. A pillangók az élet törékenységének, múlandóságának jelképei, de a szépségnek és a léleknek is.
Az olasz származású művész gyermekkorának egyik meghatározó emléke volt a Reneszánsztól a Manierizmusig című könyv, amely által felfedezte a művészet szépségét. Marco Veronese egy új Reneszánsz, egy spirituálisabb lét eljövetelét látja szükségesnek a mai kor embere számára. Reneszánsz című sorozata ennek jegyében készült, kortárs eszközökkel.
 

Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Részletek

Művész Marco Veronese (1962 - )
Cím Új Reneszánsz I.
Technika digitális nyomat, pvc, szilikon
Elkészítés éve 2019
Jelezve hátul
Állapota kiváló

Méretek

Szélesség 60 cm
Magasság 60 cm
Mélység 6 cm
Súly 1 kg

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem