Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Marco Veronese Új Reneszánsz II.

Marco Veronese: Új Reneszánsz II.
értékesítve (magángyűjtemény USA)

Leírás

Az olasz származású művész alkotása Jan Vermeer van Delft holland festőművész közismert, Leány gyöngy fülbevalóval című művét komponálja alkotásába. Az észak Mona Lisájaként ismert mű úgynevezett „holland arc” (tronie), modelljének személyazonossága nem ismert. A leány alakja sötét háttér előtt aranyfényben ragyog, a fülében lógó gyöngy a női szépség szimbóluma. Kék, a 16. század óta népszerű turbánja török hatásról árulkodik a korabeli németalföldi viseletben. A kék a mohamedánoknál Allah színe, a fejfedőről leomló rezedasárga anyag a nap, melegség és a jóság szimbólumaként értelmezhető. A kék és a narancssárga a színkörben egymással szemben álló, egymást fehérre kiegészítő színek. Ezt az ultramarinkéket választja Marco Veronese háttérnek és a pillangók színének is. A rövid életű pillangók a törékenység, múlandóság, a Vermeer-portré az örök női szépségnek a jelképe. Az eredeti mű részekre szabdalása, egy új képbe való plasztikus illesztése és a részek elmozdítása jelzi, hogy a Vermeer- kép ugyan központi elem, de a modern művész gondolatait szolgálni hivatott.
Marco Veronese Reneszánsz sorozatának ez a darabja egy németalföldi remekmű szépségét idézi meg. A mű mintegy újjászületik a keze alatt, és a nézőt is arra készteti, hogy a reneszánsz szellemiségét újra átélhesse mai, modern kontextusba helyezve.
 

Részletek

Művész Marco Veronese (1962 - )
Cím Új Reneszánsz II.
Technika digitális nyomat, pvc, szilikon
Elkészítés éve 2019
Jelezve hátul
Állapota kiváló
Szélesség 60 cm
Magasság 60 cm
Mélység 6 cm
Súly (szobornál) 1 kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem