Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Incze Mózes Újranyitás

Incze Mózes: Újranyitás
1800000
HUF
VÁSÁRLÁS
Tegyen ajánlatot
Kérdés

Leírás

Az erdélyi Baróton született Incze Mózes figuratív festőként dolgozik, különös hangvételű klasszikus technikával festett szürrealisztikus képei az emberről „mesélnek”. „Festőként az emberi lét technikai-biológiai határait feszegetem. A hagyatékként ránk maradt formakincset új motívumokkal ötvözöm. Képeimen a figurát tartom a legjobb eszköznek arra, hogy az emberről beszéljen. Nem portrékat festek, a képen mindig az általános emberi alakok szerepelnek. Így nemcsak a művészi eszköz, hanem a kapcsolat is személyessé válik, hiszen egy-egy festmény a befogadóhoz is személyesen szól” -vallja művészetéről.
Alkotásain mind az európai hagyományok: a klasszikusan ábrázolt emberi test, mind a modern kor rekvizitumai: mobiltelefonok, kábelek, drótok megtalálhatóak. Újranyítás címet viselő vászna is ilyen jellegű mű, amelyen a fehér lepelbe burkolózó női alak mellett egymással összeférhetetlen tárgyakat: USB kábelt, szarvasagancsot és gyűrűt is láthatunk.
Incze képének főszereplője mégis a bájait felfedő, keblét szabadon hagyó kreol bőrű női figura, aki egy dobozt tart a kezében. Minden bizonnyal a görög mitológia istenek által teremtett első női halandóját, Pandorát látjuk, aki szelencéjét kinyitva az emberiségre szabadítja a betegséget, bánatot, bűnt és szegénységet. A történet azonban itt nem ér véget, hiszen Pandora visszazárt szelencéjét újra kinyitotta, hogy a világ szenvedéssel teli időszaka (világjárvány) után újra reményt és - ahogyan a cím is sugallja - Újranyitás-t hozzon az emberiségnek.
Az alkotót elmondása szerint is ez a mitológiai alak inspirálta, amikor festménye elkészítésébe fogott. Hideg tónusú festményét hagyományos olajtechnikával készítette el. Munkája briliáns ecsetkezeléséről és a fény-árnyék által létrehozott harmonikus kompozícióról tanúskodik.
Incze Mózes formaérzéke miatt lehetett volna akár szobrász is, ám sokkal inkább vonzotta a festészet nagyobb szabadsága, gondolatainak képi megvalósíthatósága. „Festő vagyok, amit látok s gondolok a létezésből, képekként rögzül bennem. Amíg azon dolgozom, hogy ebből valami vászonra kerüljön, örömöm lelem az újra megélés, újraértelmezés játékában, minek lehetőségét továbbadom az elkészült festmény által.”- mondja magáról.
 

Részletek

Művész Incze Mózes (1975 - )
Cím Újranyitás
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 2021
Jelezve Incze Mózes
Állapota Kiváló
Szélesség 70 cm
Magasság 45 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem