Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Hlinka Zsolt Underground Symmetry II.

Hlinka Zsolt: Underground Symmetry II.
HUF
Kérdés
VÁSÁRLÁS

Leírás

Az eredetileg nyomdász végzettségű Hlinka Zsolt olyan fotóművész, aki kompozícióiban folyamatosan keresi a geometriát és a szimmetriát. Képein a főváros impozáns méretű épületeit és azok enteriőrjeit, romantikus hangulatú és modern tereket, utcákat örökít meg üresen. Egyik ilyen nagyvárosi fotója az Underground Symmetry II, amely a legújabb budapesti metróvonal egyik állomásához „visz le” minket.
Hlinka Zsolt fotóján a főváros 4-es metróvonalának Móricz Zsigmond körtéri állomását látjuk. A márványlapokkal kirakott peron szinte üres, csupán egy férfialak áll kezében táskával a hatalmas térben, jelezve az arányokat és léptéket. Az állomás két oldalfalán színes téglalapokból álló díszítőelem fut végig szimmetrikusan. A fotós a szimmetriatengelyből készítette felvételét, helyzetét pontosan meghatározza a kép közepén függőleges tengelyt alkotó pad és annak megvilágítása, amely egyben kettéosztja a háttérben lévő kaput.
Az Underground Symmetry II. egy olyan perspektivikusan ábrázolt modern metróállomás terét tárja elénk, amely most nem tölti be fukcióját, hiszen szinte üresen áll, és ettől különös hatást kelt. A máskor nagy embertömeg befogadó teret azon ritka pillanatban láthatjuk, amikor nem járja ember, érintetlen, így olyan részleteket is megfigyelhetünk, ami felett a szemünk a hétköznapok rohanásában elsiklik. A kihalt térben a geometria dominál, a valóságos tér absztrakt kompozícióvá alakul, mértani elemek, vonalak válnak hangsúlyossá.
Hlinka Zsolt Underground Symmetry című sorozatának darabja eszünkbe juttathatja a végtelenbe futó párhuzamosok tételét, a középpontban kirajzolódó kereszt alakzatba sok minden mást is beleképzelhetünk. Erre ad lehetőséget a művész játéka a mértani formákkal.
 

Részletek

Művész Hlinka Zsolt (1978 - )
Cím Underground Symmetry II.
Technika Canson Photography, RAG papír, dibondra kasírozva
Elkészítés éve 2018
Jelezve eredetiségigazoláson
Állapota kiváló
Limitáció 1/10
Szélesség 50 cm
Magasság 74 cm
Mélység 5 cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás
Limitált művészeti fotó
Nagyobb méretben is elérhető
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem