Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Szabó Vladimir Úri lovaglás

Szabó Vladimir: Úri lovaglás
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Szabó Vladimir olyan alkotó akinek életműve jelentős részét grafikái (ceruzarajzai és rézkarcai), kisebb hányadát festményei alkotják. Festészete tematikus jellegű, az avantgárd irányzatoktól függetlenül kibontakozó. Művészetének szellemi örökösei közé tartozik Gulácsy és Csontváry, akiknek egyedi látásmódja, képi világa Szabó Vladimir festészetén is mély nyomott hagyott. A posztimpresszionizmus színélményeiből táplálkozó képeit az alkotó naiv, realista olykor szürrealista jegyekkel kiváló módon elegyítette.
Rajzain és festményein egyaránt ugyanazok a motívumkörök térnek vissza egyfajta ízes elbeszélőkedv keretében. Az állat (lovak és kutyák) és az embervilág (fiatal lányok, meztelen vagy éppen jól öltözött hölgyek) mellett az emlékezet tárgyi-természeti kellékeit az érintetlen természetet, tavakat, fákkal tarkított dombokat, műemlékeket látunk.
A Folyó partján sétáló úri társaság című sokalakos olajképén egy úr jól öltözött hölgyek társaságában sétál a sűrű erdő mellett elterülő tó partján. A kisebb csoport nincs egyedül, nyomukban egy kutya halad, szemben velük emberek lovaikon poroszkálnak. Az idillikus jelenet mögött szinte csak a jó öreg ökoszisztéma bontakozik ki, a szikás hegyoldalon lévő növények és a tó partja mellett húzódó gigantikus méretű fák. Szabó Vladimir sokfigurás, narratív realizmussal megfestett képét a természetelvű látásmód és tárgyilagos ember- és tájábrázolás jellemez leginkább.
Az olajjal megfestett életkép barnás-vöröses színvilága juttathatja eszünkbe leginkább Gulácsy koloritját, amíg a kompozíció Csontváry hatására emlékeztethet minket.
  

Részletek

Művész Szabó Vladimir (1905 - 1991)
Cím Úri lovaglás
Technika olaj, farost
Elkészítés éve 1979
Jelezve j.j.l: Szabó Vladimir 1979
Állapota
Szélesség 80 cm
Magasság 100 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem