Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Csebi-Pogány István Üveg virággal

Csebi-Pogány István: Üveg virággal
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Habár pasztellképeket és olajfestményeket is készített, Csebi-Pogány István munkásságának színe- javát mégis akvarelljei teszik ki. Alkotásai között fellelhetünk portrékat, tájképeket, de szívesen készített csendéleteket is. Egyik ilyen, vázában álló virágot megörökítő csendélete az Üveg virággal.
Kompozíciójának középpontjában egy vízzel teli dunsztosüvegbe helyezett virágzó ág áll. A kép hátterében festmény lóg a falon, rajta egy férfi arcának markáns vonásai rajzolódnak ki. A sötét portrénak csak alsó negyedét láthatjuk, kerete, és a falra vetülő fény-árnyék megosztja a kép hátterét. A sötét és élénk színek foltjai, a vastagon meghúzott fekete kontúrok fauvista, kolorista kompozícióba rendeződnek.
Csebi-Pogány István akvarellje fauvista-kolorista szemléletmódjáról tanúskodik: a kevés tárgyi elem rajza elnagyolt, nem a részletek vagy a forma, hanem egymásra hatásuk kap hangsúlyt. Az Üveg virággal színfoltokból és halmazokból „összerakott” kép, amelyet úgynevezett hangulati csendéletként értelmezhetünk.
Művét egy hagyományos és közkedvelt festékkel, akvarellel készítette el, amely alkalmas a lazúros színfelületek létrehozására, ettől lesz képe lendületes, könnyed.
Korábbi munkáival (Délutáni piknik, Uzsonna kék napernyővel) ellentétben Csebi-Pogány István ezúttal a négy fal között „tart” minket. Az Üveg virággal című képével az egyszerű, természetes szépség megragadására törekszik.
 

Részletek

Művész Csebi-Pogány István (1908 - 1979)
Cím Üveg virággal
Technika akvarell papír
Elkészítés éve
Jelezve j.n.
Állapota kiváló
Szélesség 22 cm
Magasság 34 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem