Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Taubert László Világítótorony pár

Taubert László: Világítótorony pár
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Taubert László alkotásai leginkább az archaikus görög szobrászat kurosz- és koré figuráit idézik, alkotásai különleges idolok, az idealizált görög szobrok sajátos, stilizált változatai és modern variánsai. Taubert változatos és nemes anyagokkal: carrarai márvánnyal, mészkővel, bronzzal dolgozik, művei között számtalan önmagában, vagy párban álló férfi vagy női torzót találunk. Egyik ilyen kékre patinázott bronz szobra a Világítótorony pár.
Kettő kőlapból kibomló férfi és női figurát látunk. Lábujjaik, hasuk, köldökük, és mellkasuk csupán jelzik az egymással szorosan, párhuzamban álló alakok nemét. Taubert bronz figuráinak összetartozását a szobrok talapzata és oldala mentén kirajzolódó trapéz erősíti. Egyforma méretük, az azonos helyeken elhelyezett négyzetes nyílások közvetlen kapcsolatuk nélkül is együttest, párt alkot, ahogy a férfi a nővel.
A finoman megmunkált domborulatokat leszámítva nem emberi testekként hatnak, hanem inkább toronyszerű építménynek. Ebből ered a kisplasztika rendíthetetlen nyugalma, az a biztonság, amit egy parton magasodó világítótorony jelenthet.
Taubert László figurális bronzpárja az archaikus egyiptomi és görög szobrok elemeit felhasználva, és végtelenül leegyszerűsítve azokat, konstruktív, modern alkotás.
Taubert László művészetével a figurativitás egyfajta megújítására is törekszik. A Világítótorony párjának archaikus torzói is erről tesznek tanúbizonyságot.
 

Részletek

Művész Taubert László (1966 - )
Cím Világítótorony pár
Technika bronz
Elkészítés éve 2018
Jelezve Elől lent Taubert
Állapota Kiváló
Szélesség 23 cm
Magasság 72 cm
Mélység 13 cm
Súly (szobornál) 25 kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem