Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Oskar F. Knapp Virágcsendélet

Oskar F. Knapp: Virágcsendélet
280000
HUF
Vásárlás
Tegyen ajánlatot
Kérdésem van

Leírás

Oscar F. Knapp (1914-1987) magyar származású festőművész elsősorban virágcsendéleteket festett. 
Művei számos aukción szerepelnek rendszeresen, mint például a bécsi Dorotheumban is. Színpompás virágcsokrokat ábrázolnak, asztalra helyezett díszes vázában, kehelyben. A Virágcsendélet is egyik ilyen, a régi mesterek stílusában megfestett vászna. 
A műfaj maga is régi, a 17. századi németalföldi festészetben vált közkedveltté. Kezdetben allegorikus jelentéssel bírt, és rokonságot mutat a szárnyasoltárok festészeti stílusával. Ekkor alakulnak ki a szabályai és technikája. A későbbi korok alkotói megtartják a műfaj jellegzetességeit, és követik az elődök festészeti technikáját, de már inkább esztétikai, dekorációs céllal. Oskar F. Knapp is ide sorolható, hűen utánozza a 18. században is divatos téma sajátos stílusát.
Művészien elrendezett csokor áll a kompozíció középpontjában. Az ornamentikus vonalakkal díszített, antikizáló talpas kehelyben vörös, fehér, és kék virágok emelkednek ki a sötét háttérből. A szinte síkban elrendezett virágok élénk színe világítja be a perspektíva nélküli képet. Ez az ábrázolás a táblaképekre jellemző, nem véletlen, hogy Knapp is többnyire fára festett. A Virágcsendélet ugyan vászonra készült, de nagyon precíz ecsetkezelése révén művészi értéke a biztos vonalvezetésben, rajzosságában rejlik. 
A Bécsben és Budapesten élt és alkotott festőről Wessely Tibor festőművész Knapp Magdolna művészetét méltatva megemlékezik a festőművésznő apjáról, Knapp Oszkárról: „Mindenki „Oszi bácsi”-ja, a festékgyári laboránsból kiváló művésszé előlépett Karlovszky Bertalan tanítvány, a legbohémabb festő és tréfamester csak egyben nem ismert tréfát! A szakmát, a művességet, a szerkezeti-, rajzi- és képi fegyelmet igencsak komolyan vette.” 

Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Részletek

Művész Oskar F. Knapp (1914 - 1987)
Cím Virágcsendélet
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve
Jelezve jobbra lent
Állapota kiváló

Méretek

Szélesség 42 cm
Magasság 53 cm
Mélység 5 cm
Súly kg

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem