Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Oskar F. Knapp Virágcsendélet

Oskar F. Knapp: Virágcsendélet
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Oscar F. Knapp (1914-1987) magyar származású festőművész elsősorban virágcsendéleteket festett. 
Művei számos aukción szerepelnek rendszeresen, mint például a bécsi Dorotheumban is. Színpompás virágcsokrokat ábrázolnak, asztalra helyezett díszes vázában, kehelyben. A Virágcsendélet is egyik ilyen, a régi mesterek stílusában megfestett vászna. 
A műfaj maga is régi, a 17. századi németalföldi festészetben vált közkedveltté. Kezdetben allegorikus jelentéssel bírt, és rokonságot mutat a szárnyasoltárok festészeti stílusával. Ekkor alakulnak ki a szabályai és technikája. A későbbi korok alkotói megtartják a műfaj jellegzetességeit, és követik az elődök festészeti technikáját, de már inkább esztétikai, dekorációs céllal. Oskar F. Knapp is ide sorolható, hűen utánozza a 18. században is divatos téma sajátos stílusát.
Művészien elrendezett csokor áll a kompozíció középpontjában. Az ornamentikus vonalakkal díszített, antikizáló talpas kehelyben vörös, fehér, és kék virágok emelkednek ki a sötét háttérből. A szinte síkban elrendezett virágok élénk színe világítja be a perspektíva nélküli képet. Ez az ábrázolás a táblaképekre jellemző, nem véletlen, hogy Knapp is többnyire fára festett. A Virágcsendélet ugyan vászonra készült, de nagyon precíz ecsetkezelése révén művészi értéke a biztos vonalvezetésben, rajzosságában rejlik. 
 

Részletek

Művész Oskar F. Knapp (1914 - 1987)
Cím Virágcsendélet
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 1960 körül
Jelezve jobbra lent
Állapota kiváló
Szélesség 42 cm
Magasság 53 cm
Mélység 5 cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem