Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Medveczky Jenő Viragos terasz

Medveczky Jenő: Viragos terasz
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Az újklasszikus festészet neves alkotója Medveczky Jenő, akinek munkái majd minden hazai múzeumban és a tengerentúlon is fellelhetőek. Munkásságának korai szakaszában képein még a monumentalitás párosult a középkori olasz táblaképek stílusjegyeivel, később ágaskodó lovakat, melankólikus tájakat, csendéleteket festett. Egyik ilyen a ’Virágos terasz’ is, amelyen egy kertes ház udvara és terasza rajzolódik ki. A napfényben fürdő asztalon egy vázában virágcsokor tarkállik, a kertkapu nyitva áll, a kerti szék üres.
Éppen ez az üresség adja azt a harmóniát, amely Medveczky képét jellemzi. A vászon világos, tiszta és pasztell színeinek skálája igen gazdag, a narancssárgától a rózsaszínen át egészen az azúrkékig terjed, felhordásuk a felületre vastagon, minél egyszerűbben, kontúrok, árnyalás nélkül történt. Medveczky Jenő bukolikus alkotásának nincs szüksége rá, hogy túl legyen bonyolítva, egyszerű, hétköznapi, mégis festői látványt szemléltet.
Hangulata, bár jellegzetesen hazai építészeti formákból komponált, az éles fényben ragyogó színektől a mediterrán kultúrából táplálkozó. Művészetét leginkább Pogány Ö. Gábor ismeri, aki szerint “Valahol a klasszikus mediterrán kultúra és az európai szintű nemzeti jellegzetesség koordinátáján lehet csak kijelölni pályáját”.
 

Részletek

Művész Medveczky Jenő (1902 - 1969)
Cím Viragos terasz
Technika olaj, tempera, farost
Elkészítés éve 1960 körül
Jelezve j.j.l: Medveczky
Állapota
Szélesség 50 cm
Magasság 40 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem