Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Papp Elek

Életrajz

Nagykőrösön született, 1965. augusztus 20-án, fotográfus, optometrista.

1986-ban diplomázott először a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán mérnökként, majd 1989-ben ugyanott műszaki tanárként, majd 1995-ben a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen diplomás optometristaként.

2002 óta méretteti meg képeit zsűrizett hazai és nemzetközi kiállításokon.

“A klasszikus magyar fotósiskola hagyományainak nemcsak őrzője, hanem alkotó továbbfejlesztője és nemzetközileg elismert továbbvivője is. Perfekcionista, neki a jó nem elég jó, a tökéletességre törekszik! Minden alkotására jellemző a kitűnő komponálás a mérnöki precizitású, hibátlan technikai kivitelezéssel párosulva.” (Dr. Koltói Ádám)

Nemzetközi szalonokon eddig 74 országban szerepelt és több mint 1400Horgony díjat nyert. A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (Fédération Internationale de l’Art Photographique – FIAP) az Excellence Gold FIAP után 2011-ben Papp Elek fotóművészt a „Művészek arcai” című sorozatáért a legmagasabb szintű szakmai, művészeti elismerésben részesítette a FIAP Mestere (Master FIAP - MFIAP) adományozásával. 2015-ben Excellence Platinum FIAP, 2016-ban Excellence FIAP Diamond 1, 2017-ben Excellence FIAP Diamond 2 elismerést kapott.

Papp Elek az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA) tagja. Négy egymást követő évben, a 2012-es, 13-as, 14-es és 15-ös nemzetközi versenyek eredményei alapján hatszor lett világelső (1st in the World), a PSA világranglistáján a fekete-fehér nagyméretű papírképek és a fekete-fehér kisméretű papírképek kategóriájában. A fentiek mellett még másik három kategóriában az előkelő Top Ten-ben szerepel a Szövetség évenként megjelenő kiadványában a PSA Journal “Who is Who in Photography”-ban. A „Vihar után” című fotójáért 2014-ben a nagyméretű fekete-fehér képek kategóriában a PSA-tól kiérdemelte az Év képe díjat. 2017-ben az „Úton“ c. képe nagyméretű színes és „Vízen járás“ c. képe kisméretű fekete-fehér kategóriában megismételte ezt a sikert. Ez egyfajta „Primus inter pares“ elismerés, mivel az előző évben a nemzetközi versenyeken díjazott összes képet újból lezsűrizik, és így választják ki a legjobbat.

Hazánkban több mint száz díjat kapott. 2009-ben a HUNGART Alkotói Ösztöndíjasa, és 2007-ben Közép-Magyarország Regionális Príma Díjasa. A Magyar Fotóművészek Világszövetsége háromszor (2009, 2011 és 2013) “Az Év Fotóművésze” címmel tüntette ki, amivel kiérdemelte az “Örökös Fotóművész “címet is. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége ötször (2005, 2006, 2007, 2011 és 2015-ben) “Az Év Fotográfusa”címet adományozta neki, ezért kiérdemelte a “ MAFOSZ Örökös Fotóművésze” címet is.

2019-ben a Magyar Arany Érdemkereszttel díjazták munkásságát.

Egyéni kiállítással Magyarországon kívül több brazil (Foto Arte), mexikói, kubai és chilei nagyvárosokban szerepelt. Képei hazai és külföldi múzeumokban, valamint magángyűjtőknél is megtalálhatók.


Az alkotásokat ide töltjük fel a kiállítás vége után

OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem