Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Fiatal rézkarcolók - Egy nemes hagyomány folytatása

2013. szeptember 18. - október 06.

A rézkarc a legkifinomultabb sokszorosító grafikai eljárás, a mélynyomásos módszerek egyike. Alapvetően hasonló a rézmetszethez, szintén fémlemezt használó mélynyomó eljárás, de míg ez utóbbinál a mélyített vonalat véső segítségével és fizikai erő kifejtésével érjük el, a rézkarcnál savak maró hatása mélyíti a kívánt vonalat. Galériánk kezdetétől (1953 tól) pártolja a rézkarcolókat és a jövőben is fontos magyar rézkarcközpont kíván maradni.

így a csoportos kamaratárlatunk három fiatal rézkarcoló munkáit mutat be: Dobesch Máté (*1978) A rézkarcról 1, Giczy Kristóf (*1988) A rézkarcról 2,  Szabó J. Gergely (*1986) A rézkarcról 3 alkotásait. E fiatal művészek munkái érdekesen összekapcsolják a mai és képzeletbeli motívumokat a régi kifinomult grafikai eljárással.

Egyben örömmel értesültünk, hogy a napjaink nagy rézkarcoló mestere és általunk is régóta képviselt művészünk Orosz István a 2013 Prima Primissima Díj jelölését nyerte a képzőművészeti kategóriában. Reményünk szerint, mint a kiállításunk, mint a jelölés a rézkarc további népszerűsítéséhez és értékeléséhez hozzájárul. 

A kiállításról készült fotók

OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem