Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Marco Veronese | Ren(AI)ssance | Nyári kiállítás

2023. június 16. - augusztus 31.

Marco Veronese (1962-) olasz származású digitális művészben egy pohilisztor veszett el, számos területen kísérletezik és alkot. Festészettel, fotográfiával, szobrászattal, sőt, írással is foglalkozik, verseket ír. Gyermekkorának egyik meghatározó olvasmánya, a Reneszánsztól a Manierizmusig című könyv vezette el a művészetekhez, és fedezte fel általa annak szépségét, mélységét. Emlékei szerint a kiadványban található egyik Correggio festmény teljesen lenyűgözte, olyannyira, hogy még próbát is tett a lerajzolásával.
Hitvallása szerint megérettünk egy új reneszánsz korszakának, egy spirituálisabb létnek eljövetelére. „Egy új, mély spiritualitásnak a kutatása az alapja annak a változásnak, amire a mai embernek szüksége van. Nem csupán egy új, művészi renaissance ez, hanem egyszerre gazdasági, társadalmi és individuális. A szimbólumok ezt az üzenetet jelképezik"-mondja. Habár sok különböző ágban dolgozik, önmagát főként digitális festőnek tartja. A hagyományos vászon-festék helyett számítógépen készíti egyedi műveit.


Kivételes kamaratárlatunkon Marco Veronese mesterséges intelligencia (MI, vagy AI-artifical intelligence) által inspirált és azon  közreműködésével létrejött alkotásait láthatjuk most először Magyarországon. A művész az eljárás során az AI ből generált képet alakította át és "lelket öntött belé" az üzenetei és saját kreativitása által, így létrehozván egy egyedi munkát. Első ránézésre festői kosztümökbe bújtatott szépséges női alakokat, melyekbe az Artivive című telefonos applikációja lehel szó szerint életet.  Az Apple App Store vagy a Google Play áruházból letölthető applikációba belépve telefonunk kameráját csak ráközelítjük a kívánt képre, és az elkezd mozogni, beszélni, némelyiken animáció is zajlik a háttérben, mind kommunikálva a művész spirituális üzeneteit. Így Marco Veroneze egy különös élményt hoz létre a néző és az alkotás között, akinek az applikációval kell "megfejtenie" a munkában rejlő tartalmat.

Veronese fotóalapú, digitális táblaképei vegyes technikával készültek: különböző rétegekben csepegtetett fekete szilikonnal, de limitált kiadványú nyomatok is ki lesznek állítva. Marco Veronese a művészetet egy új dimenzióba, a fizikai és a digitális artisztika összekapcsolásába, múlt és jelen összeütköztetése  emeli. Jól használja a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket, és vetíti előre a művészet jövőjét. Formabontó kiállításunkkal „időutazásra” hívjuk a látogatókat, jöjjenek és szólaltassák meg a műalkotásokat telefonjaikon keresztül!
 

A kiállítás időpontfoglalás nélkül megtekinthető:

június 16-tól - augusztus 31-ig

minden péntek, szombat és vasárnap
10-18 óra között, várjuk szeretettel !
  

Kiállított alkotások

Marco Veronese: Arianna
Marco Veronese - Arianna magángyűjtemény
Marco Veronese: Eva
Marco Veronese - Eva magángyűjtemény
Marco Veronese: Ginerva
Marco Veronese - Ginerva magángyűjtemény
Marco Veronese: Livia
Marco Veronese - Livia magángyűjtemény
Marco Veronese: Lyra
Marco Veronese - Lyra magángyűjtemény
Marco Veronese: Marian
Marco Veronese - Marian magángyűjtemény
Marco Veronese: Martina
Marco Veronese - Martina magángyűjtemény
Marco Veronese: Megan
Marco Veronese - Megan magángyűjtemény
Marco Veronese: Nina
Marco Veronese - Nina magángyűjtemény
Marco Veronese: Tania
Marco Veronese - Tania magángyűjtemény

A kiállításról készült fotók

OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem