Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Gyulai Líviusz A Cordobai mecset éjjel

Gyulai Líviusz: A Cordobai mecset éjjel
120000
HUF
Vásárlás
Tegyen ajánlatot
Kérdés | Időpont

Leírás

Rendkívül gazdag életművel rendelkezik Gyulai Líviusz. Hosszú pályafutása során készített alkotásai között könyvillusztrációkat, tollrajzokat, linómetszeteket, rézkarcokat találunk. A Weöres Sándor Nárcisz és Psychéjének illusztrálásával nem csak kiváló stílusérzékét bizonyította, hanem azt is, hogy jó érzékkel helyezkedik bele régi korok hangulatába. Ironikus hangvételű grafikáinak egy részén elmúlt századok életérzését idézi fel. Ilyen jellegű, a rokokó stílusjegyeit magán viselő műve A Cordobai mecset éjjel.
Nyomatának középpontjában két fiatal hölgy levegőzik éjszaka egy mediterrán ház szűk balkonján, fejük felett kalitkában kicsiny madarat láthatunk. A háttérben sudár pálmafával, ciprusokkal szegélyezett, gázlámpával megvilágított utca képe rajzolódik ki, melynek másik oldalán a Cordobai mecset építménye húzódik. A kalifátus idején épített ódon templom falába az iszlám építészet díszeit, kerek ablakokat, és szűk kaput vájtak, amely éppen nyitva áll.
Grafikája egy olyan idilli jelenetet örökít meg, amely életképnek is tekinthető. Azt a tipikus korabeli helyzetet ábrázolja, amikor a spanyol nők az éj leszálltával az illendőség hagyományainak megsértése nélkül előjöhetnek a házból. Vidáman csacsoghatnak egymással, gondtalan beszélgetésüket közel és távol nem zavarja senki.
Gyulai Líviusz témáját bármely korból is válassza, rajzairól csak úgy sugárzik a nők, az életöröm, és harmónia szeretete és nosztalgiája elmúlt idők iránt.
Fekete-fehér, finom tónusokkal aprólékosan megrajzolt nyomata bravúros rajzkészségéről, nagyfokú technikai tudásáról árulkodik. A cordobai mecset éjjel romantikus, múltidéző nyomata Gyulai Líviusz bársonyos hatást keltő, pöttyökből építkező sajátos technikájának köszönhetően „visszarepít” bennünket egy elmúlt világba, amikor még minden szebb volt.
 

Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás
Keretezve

Részletek

Művész Gyulai Líviusz (1937 - )
Cím A Cordobai mecset éjjel
Technika nyomat
Elkészítés éve 1990
Jelezve j.j.l. : Gyulai Liviusz 1990, e.a. IX/XXV
Állapota kíváló
Limitáció IX/XXV

Méretek

Szélesség 25 cm
Magasság 34 cm
Mélység cm
Súly kg

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem