Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Kernstok Károly: Aktok
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Enteriőrben pihenő aktok csoportját látjuk: egy fiatal hölgyet, amint egy aranyszínű takaróval borított ágyon fekszik. Jobb keze a párnán, a feje alatt, másik kezét mellére hajtja. Oldalán fekve alszik. A háta mögötti másik női alak kezét magasra emelve a háttérben lévő vörös függöny egyik szárnyát húzza el. A legvilágosabb folt az ablak fehér fénye, ez ad a szobabelsőnek némi térbeliséget. A kör alakú festmény a három figurát állítja középpontba, háromszög kompozícióba szerkesztve. A vörös és arany drapériák dekorációs elemekként töltik ki a kör alakú képmezőt. A mű harmadik alakja egy aranyszőke, göndör hajú amorett- szerű gyermek.
A modern festészet neves képviselőjének, Kernstok Károlynak expresszionista alkotásán szereplő aktok teste atlétikus. Figurális kompozíciójának erős kontúrvonalai, kemény formái mintegy plakátszerű ábrázolási módról tanúskodnak. Aktok című művén ezért a fauvizmus stílusjegyei is felfedezhetőek. Alkotásának témája lírain meghitt, mégis erőteljesen expresszív. A művész gazdag színvilágú, olajjal megfestett műve alkotói periódusának kései remekműve.
Kernstok Károly a magyar avantgárd egyik legtehetségesebb képviselője. A Nyolcak csoportjához tartozott, művein megjelennek a 20. század eleji modern művészeti törekvések hatásai. A mű provenienciája ismert, az 1930 körül készült festmény egykor Koller György gyűjteményében volt. Kernstok Károly műveinek jelentős része a Nemzeti Galéria tulajdonában van.

 

Részletek

Művész Kernstok Károly (1873 - 1940)
Cím Aktok
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 1930 körül
Jelezve j.j.l: Kernstok
Állapota kiváló
Proveniencia Egykor Koller György Gyűjteményében
Szélesség 70 cm
Magasság 70 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem