Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Czene Béla Aranyvessző

Czene Béla: Aranyvessző
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Stílusában korán rátalált a Római iskola irányvonalára Czene Béla, aki realista és figurális festőként vonult be a XX. századi művészet történetébe Az 1930 és 1933 között, a Képzőművészeti Főiskolán tanult alkotó stílusában már korán a Római iskola irányvonalához kötődött, művésze kifejezésmódjának kiteljesedését nagyban segítette, hogy miután Gerevich Tibor művészettörténész javaslatára elnyerte a római Collegium Hungaricum ösztöndíját, Rómába utazhatott. Kinn tartózkodása alatt festői stílusában egyre jobban el kezdett a reneszánsz klasszikus tradícióhoz, Leonardo da Vinci és Domenico Ghirlandaio művészetéhez és a görög-római hagyományokhoz idomulni. A II világháború után munkásságában „fordulat" állt be, lazult a római iskolához való kötődése, és sajátos technikával festett képeinek témáit már inkább a hétköznapi életből merítette.
Ugyanakkor számos modellt is lefestett, egyik ilyen női aktja, „Női akt aranyesővel" is. Kompozíciójának középpontjában egy fiatal lány ül, előtte virágokról készített vázlatrajzok hevernek, mögötte pompás szépségű aranyeső rügyezik. Czene alkotói periódusának kései (1972-ben készített) kifinomult finomsággal megörökített aktja jól mutatja az alkotóra jellemző római iskola irányvonalát, ahogyan festményén a valóság lényeges elemeit kiemelte, majd egy a tömör plasztikai törekvéssel és egészséges formalátással, lágy ecsetkezeléssel modelljét megörökíti.
 

Részletek

Művész Czene Béla (1911 - 1999)
Cím Aranyvessző
Technika olaj, farost
Elkészítés éve 1972
Jelezve j.j.l: Czene Béla 1972
Állapota Kiváló
Proveniencia Magyar magángyűjtemény
Szélesség 60 cm
Magasság 80 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem