Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Ferenczy Béni Fekvő akt

Ferenczy Béni: Fekvő akt
Magángyűjtemény-Magyarország

Leírás

Egyszerre volt szobrász, érmész, rajzművész, akvarellista, illusztrátor, művészeti író is Ferenczy Béni, akit a huszad századi magyar művészet kiemelkedő egyéniségeként tartanak számon. Tanulmányait a nevezetes nagybányai festőiskolában kezdte meg, ahol Réti István oktatta, majd „útja" Firenzébe vezette, ahol egy bizonyos Joseph Beer tanította. Sok helyütt tanult, hiszen megfordult a Müncheni Akadémián és művészet fellegvárában Párizsban is, hogy aztán hazatérjen szülőföldjére, Magyarországra.
Pályakezdőként kísérletező alkotó volt, művészetéhez egyaránt közel állt a kubizmus és a szecesszió, szobrászatában a későbbi években a letisztult, klasszicista stílus vált dominánsá. Alkotásai többnyire az emberi testszerkezet hangsúlyozására és a mértani idomok kidomborítására épültek. Portréi lírai hangulatot és érzelmeket sugároznak. Ferenczy Béni élete során szobrászként vált elismerté, de mivel a műfajjal egy kiváló rajzkészség is járul, ezért nem feledkezhetünk meg grafikáiról sem, köztük a Fekvő nőről. Tusrajzán egy kanapén nyugvó fiatal hölgyet látunk, kényelmes pozitúrát felvéve néz maga elé. A modell minden bizonnyal Ferenczy Béni orosz származású felesége, Ferenczy Erzsi lehetett, akit kiváló modellül szolgált a művésznek rajza elkészítéséhez. Ferenczy finom, barna vonalakkal megrajzolt modelljét már érett korszakában készítette. Precízen megkomponált munkája páratlan grafikai tudásáról is vall nekünk. Színes grafikái pedig a hazai rajzművészet élvonalába emelték is az alkotót, akit nem feledett el a művészet történet.  

Részletek

Művész Ferenczy Béni (1890 - 1967)
Cím Fekvő akt
Technika barna tus, papír
Elkészítés éve 1940 körül
Jelezve
Állapota Kiváló
Szélesség 36 cm
Magasság 26 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem