Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Victor Vasarely Gestalt-Sin

Victor Vasarely: Gestalt-Sin
értékesítve (magángyűjtemény USA)

Leírás

Térbeli geometriai alakzatokat látunk: egy téglatestet, amelynek jobb belső terében színpompás négyzetrácsokból álló kocka van. A kocka mellett látható tér alsó és hátsó síkja egy negatív kocka érzetét kelti. Az érintkező felületek színbeli különbsége okozza ezt az észlelést. A kontrasztot a színkör tizenkét színéből nyolc használatával éri el.
A magyar származású Victor Vasarely az Op-art művészeti irányzat jeles alkotója. Gestalt- Sin című műve ezen korszakának darabja. A művész a nonfiguratív képzőművészeti irányzatban találta meg önkifejezésének legmegfelelőbb útját. A Gestalt- Sin egyszerű mértani formák illúzióját kelti: vonalakat és alakzatokat látunk, amelyek egyszerűsített perspektívában sűrűsödnek, így létrehozva a vibrálás, a mozgás érzetét. Alkotását a Gestalt pszichológia (alaklélektan) elmélete szerint készítette el. Sorozatának minden egyes darabja ennek egyik alappillérére épül: az emberi agy a vizuális érzékelés során nem a részeket észleli, hanem az egész képre vonatkoztat. Holisztikusan működik, mintafelismerő módon. Műve, 300-as sorozatának 13. darabja síknyomású grafikai eljárással készült litográfia, papír alapon poliészter.
Vasarely művészeti útkeresése egy szürrealista korszak után 1947-ben véget ért, megtalálta a számára megfelelő kifejezési formát. Geometriai formák, színek és a nézőpont változtatásával járja körbe az optikai művészet lehetőségeit, amelyeknek nagy szerepet szánt a modern építészetben és dizájnban. Festészeti látásmódjával új ornamentikai stílusra törekedett. Op- art művészete eleinte meghökkentően hatott nézőire, később az 1950-es évektől egyre sikeresebbek lettek alkotásai, dekorativitásukkal jól beilleszkednek a modern külső és belső terekbe. 

Részletek

Művész Victor Vasarely (1906 - 1997)
Cím Gestalt-Sin
Technika poliészter, litográfia papíron
Elkészítés éve 1980 körül
Jelezve hátul: Vasarely
Állapota kiváló
Proveniencia Olasz magángyűjteményből
Limitáció 13/300
Szélesség 60 cm
Magasság 40 cm
Mélység 4 cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem