Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Vinczellér Imre Hommage á Sir Georg Solti

Vinczellér Imre: Hommage á Sir Georg Solti
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

Vinczellér Imre festőművész gyakran dolgozza fel családja kultúrtörténeti emlékeit és művészi tradicióinak szellemi és tárgyi fragmentumait. A művész zenei stúdiumai alapján készítette intenzív színvilágú nonfiguratív festményeinek egy részét, a „Koncert képek” ciklusát, amelyeken emléktárgyak, emlékképek töredékei tűnnek fel. Az Hommage a Solti című munkája is ennek a ciklusnak a terméke.
A festmény középpontjában egy fotórealisztikus fehér karmesteri pálca áll. Körülötte vörösbarna ívek idézik a vonós hangszerek csillogó fafelületét. A lendületes ívek a vezénylés mozdulatainak, a zene áradásának hatását keltik. A vastag csíkok szinte befedik az egész képet, a fehér háttér testszerűvé varázsolja az íveket, amelyeken feltűnik egy kürt, egy vonó, a tok kontúrja, f-lyuk.
Vinczellér Imre alkotásának színvilága Rembrandt közvetlen előadásmódjához hasonló: meleg, vöröses barna koloritok között tűnnek fel a művész zenei élményeiből fakadó fragmentumok, amelyek a kompozíció részeként anyagtalanná, jelzésszerű sziluetteké válnak. Az expresszíven kavargó ecsetvonalak áthatolnak a „testeken”, a kontúr elmosódik, így lesz Vinczellér Imre képe egyszerre sejtemes, misztikus és álomszerű. Megfoghatatlan, mint a zene.
A festő a világhírű karmester és zongoraművész Solti György előtt tiszteleg, képén csak a karmesteri pálca a szilárd pont, ahogy a vezénylés kelti éltre a zeneműveket.

 

 

 

  

Részletek

Művész Vinczellér Imre (1953 - )
Cím Hommage á Sir Georg Solti
Technika Giclée Fine Art Print
Elkészítés éve 2019.
Jelezve j.l.
Állapota kiváló
Limitáció 2/25
Szélesség 45 cm
Magasság 60 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem