Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Csáki Róbert Hommage Velazquez

Csáki Róbert: Hommage Velazquez
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

A kép középpontjában egy karosszéken ülő férfi alakját látjuk. Jobb keze a karfán nyugszik, másik keze, ahogyan felénk fordul, takarásban van. Homlokát ráncolva egyenesen ránk tekint. A korszak (17. század) közemberének ruházatát viseli: galléros, fehér inget, vörösbarna bő zubbonyt és nadrágot, fekete, hosszúszárú csizmát. Az elmosódó háttérben dimbes-dombos táj húzódik meg. A kép jobb oldalán sárgás foltok, talán egy távoli város körvonalai, fölötte fényoszlop tör az égbe. A jelenségből fehér geometrikus vonalak rajzolódnak ki, mintegy toronyszerű ácsolat.
Csáki Róbert szürreális festészeti világában a képzelet és az álom, valamint a spontán feltörő emlékek öltenek testet, egy groteszk, bizarr világgá ötvöződnek. A karosszékben ülő, torzított arcú kortalan alak mintha kérdőre vonna minket, amiért nézzük. A festő figurái gyakran gyermekiek, vagy értelmileg visszamaradottak (elrajzolt fejforma, hegyes fülek), ezzel a naivitással csodálkoznak a világra. A gyermeki kiszolgáltatottság az egzisztenciális magány kifejezésére alkalmas. Lélekállapotrajza pillanatnyi rezdülést rögzít. Az alak mintha mozdulni akarna, de nem tud. Az eltorzult, álarc mögé rejtőző figurában a művész maga manifesztálódik. Ugyanakkor a normalitás határán álló, szürreális kép rokonságot mutat Velazquez X. Ince pápa portréjával, illetve Francis Bacon Tanulmány Velazquez X. Ince pápa potréjához című művével. Mindhárom alkotáson ugyanaz a beállítás és az alakokra terített fehér lepel. Csáki képén a tollszerű lepel fátyolként terül a testre, mintegy behálózza, a székhez köti. Ezt a szürreális hangulatot erősíti, hogy a figurát egy olyan tájban helyezi el, amelyhez az alaknak csak hangulati köze van. Hogy nem egy valóságos világban járunk, azt jól mutatja a háttérben látható, többféleképpen értelmezhető fényjelenség.
A Diego Velazquez, 17. századi spanyol festőművész előtt tisztelgő alkotás a hagyományos festészet vívmányait idézi fel. Műve Hommage című sorozatának egyik darabja. A víziószerű mű olyan hatást kelt, mint Velazquez olajképei, de egy modern, mai művész értelmezése. Az alkotás a legmodernebb tintasugaras nyomtatási technikával készült, limitált gicleé nyomat.


   

Részletek

Művész Csáki Róbert (1964 - )
Cím Hommage Velazquez
Technika limitált gicleé nyomat
Elkészítés éve 2018
Jelezve j.l.
Állapota kiváló
Limitáció 2/25
Szélesség 40 cm
Magasság 65 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem