Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Csáki Róbert Kis szivárvány

Csáki Róbert: Kis szivárvány
Magángyűjtemény

Leírás

A Magyar Képzőművészeti Főiskola grafikai -, majd festőszakán tanult Csáki Róbert a tradicionális festészet kiváló alkotója. Mesterképző kurzuson is részt vett, rövidebb ideig a Magyar Képzőművészeti Főiskola tanársegédjeként dolgozott. 1996-ban Nagy Gábor festőművésszel tanulmányutat tett a frízek földjére (Hollandiába), ahova később gyakorta visszatért.
Főbb technikája az olaj, de alkalmanként grafikákat és szobrokat is készít. Már korai művein megfigyelhetjük jellegzetesen egyéni szín- és formavilágát, ecsetkezelésének sajátságos módját. A szakma Csáki Róbertet olyan érzékeny, intellektuális alkotóként ismeri, aki elsősorban belső, vizuálisan megélt álmait, képzeletbeli, szellemi élményeit formálja képekké anélkül, hogy radikális módon elszakadna a valószerű képi elemektől, állapot- és történésmozzanatoktól. Képei szürrealisztikusak, rajtuk a valóság, az irracionalitás és a természetellenes keveredik egymással, miközben bizarr, éteri alakok töltik be a teret.
Csáki Róbert bábukat, fejeket, tárgyakat, lényeket egyaránt fest, de a tájat is érzékenyen ábrázolja , úgy, hogy az sosem csak tájkép. A ’Kis szivárványon’ sűrű, sötét lombok mögött az égen szivárvány halovány képe sejlik fel. A háttérben a párából egy város fényei látszanak, vele átlósan kontrasztban egy tisztáson apró, bábuszerű alakok állnak. A jelenséget madártávlatból látjuk.
A mediterrán kultúra színeit használó kép figurái pillanatnyi rezdüléseket rögzítenek. Voltaképpen lélekállapot-rajz, amely az emberi kapcsolatokról, a világba vetett ember magányáról, kiszolgáltatottságáról vall
 

Részletek

Művész Csáki Róbert (1964 - )
Cím Kis szivárvány
Technika olaj, farost
Elkészítés éve
Jelezve j.j.l: Csáki
Állapota
Szélesség 20 cm
Magasság 17 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem