Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Czene Béla Női akt Amalfiban

Czene Béla: Női akt Amalfiban
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Realista és figurális festőként vonult be a művészet történetébe Czene Béla, aki modelljeit káprázatos kifinomultsággal örökítette meg. Az 1930 és 1933 között, a Képzőművészeti Főiskolán tanult alkotó stílusában már korán rátalát a Római iskola irányvonalára. Művész kifejezésmódjának kibontakozását nagyban segítette, hogy miután Gerevich Tibor művészettörténész javaslatára elnyerte a római Collegium Hungaricum ösztöndíját, Rómába utazhatott. Ebben az időben festői stílusában egyre jobban el kezdett kötődni a reneszánsz klasszikus tradícióhoz, Leonardo da Vinci és Domenico Ghirlandaio művészetéhez és a görög-római hagyományokhoz. A II világháború után munkásságában „fordulat" állt be, lazult a római iskolához való kötődése, és sajátos technikával festett képeinek témáit inkább a hétköznapi életből merítette.
De számos modellt is lefestett, egyik ilyen olajjal készült képe a „Az Amalfi tengerpart aktja". Czene kompozíciójának középpontjában egy párkányon térdepelő ruhátlan női alakot látunk, mögötte a festő szépségű Nápolytól délre húzódó Amalfi-part sziklás képe bontakozik ki, a meredek parton jellegzetes mediterrán tetővel fedett házikók állnak. Czene alkotói periódusának kései (1980-ban készült) aktja jól mutatja az alkotóra jellemző római iskola irányvonalát, ahogyan festményén a valóság lényeges elemeit kiemelte, majd egy a tömör plasztikai törekvéssel és egészséges formalátással festette meg modelljét.

  

Részletek

Művész Czene Béla (1911 - 1999)
Cím Női akt Amalfiban
Technika olaj, farost
Elkészítés éve 1980
Jelezve j.j.f: Czene Béla 1980
Állapota Kiváló
Szélesség 58 cm
Magasság 79 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem