Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Varga Imre Pillangók (Schmetterlinge)

Varga Imre: Pillangók (Schmetterlinge)
Magángyűjtemény Magyarország

Leírás

Sokszínű alkotóként vonult be a köztudatba a nemzeti művésze címmel kitüntetett és Kossuth díjas szobrászművész Varga Imre. A szobrászat minden ágában alkotott, egyaránt készített monumentális méretű köztéri szobrokat, kisplasztikákat, emlékműveket, portréemlékműveket, de díszítőplasztikák tervezésével és kiegészítésével is foglalkozott, jelentős éremművészete is. A pályája egy szakaszában táblaképeket, gobleineket és grafikákat is készítő Varga Imrének alkotásai nem csak itthon, hanem külföldön, Belgiumban, Franciaországban, Lengyelországban, Németországban Norvégiában és Izraelben is állnak. Egyik magyarországi szoborcsoportját az Óbudán található Várakozókat grafika formájába is elkészítette, ez látjuk most.
Rézkarcán az Esernyősökként is emleget szoborcsoport női alakjait látjuk, akikhez egy külön történet fűződik. Varga Imre az esőben álldogáló párizsi utcalányokat látva kapott ihletett, hogy elkészítse szoborcsoportját. „Ahogy a havas esőben megláttam azokat a szerencsétlen lánygyerekeket egy szál neccharisnyában a kapu alatt várakozni, a vadidegen kuncsaftra, szörnyen szégyelltem magam. Aztán mikor hazajöttem, elkészítettem ezt a négy prostituált figurát, akik a hónuk alatt kistáskával állnak az esőben, a kuncsaftra várva"- nyilatkozta alkotásáról még 2009-ben. Grafikája habár - a szoborcsoporttal elletétben -nem körbejárható és megfogható Varga Imre még így remekül érzékelteti, hogy milyen nagyszerű látványt is nyújtanak ezek az az esernyőjüket tartó hölgyek.
Varga Imre grafika formájában csupán ezek az egy művön örökített meg Óbuda esernyős hölgyeit. Munkája kiválóan érzékelteti, hogy nem csak az anyag megmunkálásában, hanem a rajzolásban is otthonosan mozgott.

Részletek

Művész Varga Imre (1923 - 2019)
Cím Pillangók (Schmetterlinge)
Technika rézkarc, papír
Elkészítés éve 1980-as évek
Jelezve j.j.l: Varga 64/100
Állapota Kiváló
Limitáció 64/100
Szélesség 20 cm
Magasság 44 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem