Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Csáki Róbert Takarásban I.

Csáki Róbert: Takarásban I.
ÁR KÉRÉSE
Időpontot szeretnék
Kérdés

Leírás

A tradicionális festészet kvalitásos mesterének, Csáki Róbertnek már korai alkotásait is jellegzetesen egyéni szín- és formavilág, az ecsetkezelés sajátos módja jellemzi. Szürrealisztikus képein keveredik egymással a valóság, az irracionalitás és a természetellenes, így hoz létre a művész festményein egy olyan különös világot, ahol bizarr, elmosódott és szellemszerű figurák töltik be a teret. Ezzel találkozhatunk Csáki Takarásban I. című művén is.

Festményének jobb alsó sarkában fekete, széles karimájú „kalapot” viselő „hölgyeket” látunk mintegy lassan vonulva egy fekete, gomolygó nyílás felé. A körülöttük lévő kavargó, örvénylő tér szürke, rózsaszín színfoltjai Csáki szürreális álomvilágának jellegzetes képét tárják elénk, egy olyan helyszínt, ahol a két apró termetű, tünékeny figura szellemalakként lebeg. Fölöttük mintha egy süveg formájú “kaput” látnánk, ahonnan fény árad, talán átjáró az álomvilág és a valóság dimenziója között. Nem tudjuk, hol járunk, a kép két oldalán látható formák (profilok?) takarásából lesünk be a valószerűtlen térbe.

Csáki Róbertet olyan intellektuális alkotóként ismerjük, aki vizuális álmait és képzeletbeli látomásait formálja képekké anélkül, hogy teljesen elszakadna a valóságos képi elemektől. Festményének különös figurái a szürreális álomvilág és a valóság mezsgyéje között mozognak, s e két világot csupán a közöttük utat nyitó dimenziókapu választja el egymástól. Ettől sejtelmesek és talányosak képei.

A Takarás I. hagyományos olajtechnikával készült, finoman kavargó, nyugtalan színfoltjai és áttetsző alakjai az alkotó bravúros ecsetkezeléséről árulkodnak.

Részletek

Művész Csáki Róbert (1964 - )
Cím Takarásban I.
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 2020
Jelezve b.l.: Csáki
Állapota kiváló
Szélesség 66 cm
Magasság 78 cm
Mélység 5 cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem