Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Réth Alfréd Váza íriszekkel

Réth Alfréd: Váza íriszekkel
Magángyűjtemény Magyarorszag

Leírás

Réth Alfréd még gyermekkorában ismerkedett meg Mednyánszky Lászlóval, akitől elsajátította a festészet alapjait. 1903-tól többször ellátogat a nagybányai művésztelepre. 1905-ben Egry Józseffel együtt utazott Párizsba, ahol a Cézanne képeivel történt találkozás nagyban befolyásolta festészetének további alakulását. Noha első alkotásai a posztimpresszionizmus jeles alakjának hatását tükrözik, további munkássága már a kubizmus jegyéhez köthető, és ez az irányzat sokáig jellemző pályájára.
Kubista korszakának az I. világháború vetett véget. 1932-ben csatlakozott az Abstraction-Création nevű, 1931-36 között Párizsban működő nemzetközi csoporthoz. Képei egyre inkább absztraktabbá váltak: kavicsot, tojáshéjat, vagy éppen szenet nyomkodott a festékbe, és így készítette el munkáit. 1946-ban egyik alapítója a Réalités Nouvelles nevű csoporthoz, amely az absztrakt festészet összefogására jött létre.
A Virágcsendélet (Váza Íriszekkel) egyik olyan ritka műve, amelyiknek stílusa nem igazán jellemző Réth Alfrédra. Számos akvarellt és rajzot készített, amelyek kísérletező kedvét és stílusok kipróbálását bizonyítják.
A lazúros technikájú mű egy klasszikus csendélet: egy kék üvegvázában álló íriszcsokrot látunk. A kompozíció alapja és háttere is a vízfestés technikájának megfelelően foltokból tevődik össze, amely kiválóan alkalmas a színek, a látvány, a tükröződések impresszionisztikus megragadására. Ettől érezzük a képet könnyednek, finom harmóniájúnak.
Réth Alfréd alkotói kvalitása a műfaj egy reprezentatív darabját hozta létre.

Részletek

Művész Réth Alfréd (1884 - 1966)
Cím Váza íriszekkel
Technika akvarell, papír
Elkészítés éve 1920 körül
Jelezve j.j.l: Reth
Állapota kiváló
Proveniencia Angol magángyűjteményből
Szélesség 30 cm
Magasság 40 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás
Keretezve

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem