Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Csáki Róbert Vizivirágok

Csáki Róbert: Vizivirágok
Értékesítve magángyűjtemény (Németország)

Leírás

Csáki Róbert a tradicionális festészet jeles alkotójaként jól ismeri a hagyományos festői módszereket, a régi nagy mesterek „cselfogásait” és technikáit, főként Monet és Turner impresszionista képi világának lényegét. Tűnékeny munkáin csupán kevés konkrét dolgot ábrázol, de hogy üres tereit megtöltse élettel, organikus formákkal, növényekkel, virágokkal is gazdagítja műveit. Egyik ilyen, impresszionista látásmóddal készült képe a Vizivirágok is.
Az alkotó olajképén vízililiomok ringatóznak a sokszínű tó vizén. Sárga, világoszöld és rózsaszín színfoltokkal érzékelteti a felszínen lebegő növénytengert, amely kitölti a kép előterét. A kompozíció bal oldaláról szivárványos fény vetül a virágokra és a tó vizére. A jobb oldalon sötétlő víztükör adja meg a kép mélységét és távlatát, amelyen talán egy csónak tükröződik.
Csáki olyan intellektuális és érzékeny alkotó, aki képes vizuálisan megjeleníteni a körvonal nélküli, megfoghatatlan dolgokat: fényt, vizet, levegőt. Ettől válik a reális elemekből álló kép álomszerűvé. lebegővé. A Vizivirágok című műve bravúrosan oldotta meg a festészet egyik alapproblémáját, a „színtelen” fény ábrázolását. Egy illékony jelenséget rögzített vásznán, meghagyva elemei anyagszerűségét, mégis sajátos festői harmóniába rendezve őket.
Csáki Róbert hagyományos olajtechnikával készült képét finom ecsetkezelés jellemzi.
Ez a lágyan, finoman használt virtuózitás opálos fénybe vonja az egész művet, és teszi festőivé a csendesen, „reszketve” ringatózó vizivirágokat.
 

Részletek

Művész Csáki Róbert (1964 - )
Cím Vizivirágok
Technika olaj, vászon
Elkészítés éve 2018
Jelezve j.l. : Csáki
Állapota kiváló
Szélesség 53 cm
Magasság 53 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Egyedi alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem