Üdvözöljük | Welcome

Kérem válasszon nyelvet

Victor Vasarely Zebrák

Victor Vasarely: Zebrák
Magángyűjtemény (Magyarország)

Leírás

Victor Vasarely művén két összefonódó zebrát látunk. A művész vizuális játékot játszik velünk, fekete-fehér csíkos zebrapárja most színes, négyzetrácsos sakktáblaszerű háttérből bontakozik ki. „ A szín forma, a forma pedig szín ”- mondja Vasarely, és valóban, dekorszerű képének állatai vizuális ingert, térbeli hatást keltenek.
Vasarely az op-art művészeti irányzat jeles képviselője, a művészi optikai élmény létrehozójának mestere. A Zebrák a sakktáblán című képén egyszerű mértani formák: élénk, színpompás négyzetek szigorú rendje hozza létre a mélység, mozgás és vibrálás illuzióját. Már pályája elején foglalkoztatták az optikai hatások, a zebrák alaptípusát 1938-ban hozta létre. Később újra és újra visszatért ehhez az alapmotívumhoz, és több formában is elkészítette (Zebrák 1939, Zebrák 1980), mintegy védjegyévé vált. Sokszorosított grafikai munkáival új vizuális nyelvet alkotott, amelyet mindenki megérthet. Munkái újra értelmezik a kép fogalmát is. Azt vallotta: „A művészet kénytelen lesz közkinccsé válni.”
A Zebrák a sakktáblán a művész legismertebb alkotásai közé tartozik, magán viseli az op-art és az absztrakt stílus jegyeit is. Vasarelynek, az op art „pápájának” kiemelkedő darabja, csemege az igényes modern kép gyűjtőinek.
 

Részletek

Művész Victor Vasarely (1906 - 1997)
Cím Zebrák
Technika litográfia, papír
Elkészítés éve ~1980
Jelezve Vasarely
Állapota kiváló
Limitáció 6/250
Szélesség 52 cm
Magasság 62 cm
Mélység cm
Súly (szobornál) kg
Eredetiségi igazolással
Limitált, sorszámozott alkotás

Díjmentes Szállítás

Galériánk több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a műtárgyak szakszerü csomagolása és világszerte szállítása terén. Igy ügyfeleinknek biztonságos és megbízható módon tudjuk szállítani szeretett műtárgyaikat. A szállítás és csomagolás díjmentes, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott műtárgy a holnapunkon feltüntetett listaáron kerül megvásárlásra. 

  1. Rézkarcok és grafikákat biztonságos hengerben, keret nélkül szállítjuk. 
  2. Festményekre és szobrokra külön egyedi faládákat készítünk, ezeket szakszerüen kibélelve 
  3. Művészeti fotóinkat biztonságos kartonba csomagoljuk 
  4. Minden szállításunkra teljes körü biztosítást kötünk (all risk)
Személyes megtekintés
Válasszon az alábbi időpontokból
Elküldöm
OK
Kapcsolat
Elküldés
Oldalunk kizárólag kényelmi sütiket használ

Kérem fogadja el 1 alkalommal, hogy megértette - köszönjük !

Megértettem